Indisk tomat & currygryta- Aloo tamatar jhol

En god vegetarisk Indisk gryta med smak av tomat och hemmagjord curry. Mustig och smakrik, utesluter man chilin går den även hem hos barnen. 
8

4 portioner Tomat- och currygryta
6 st mellanstora potatisar
3 st tomater ( kan bytas ut mot 1 burk krossad tomat)
2 msk tomatpuré
1 lök
1 bit ingefära
2-3 st vitlöksklyftor
1 grön chili (kan bytas ut mot en bit paprika)
1 tsk spiskumminfrön
0,5 tsk korianderpulver
0,5 tsk röd chilipulver eller paprikapulver
0,5 tsk gurkmeja pulver
0,5 tsk garam masala
2 dl vatten
1 näve finhackad koriander
2 st svarta kardemumma kapslar (de ger en rökig smak i grytan, kan bytas ut mot 0,5 tsk rökt paprikapulver eller uteslutas)
Salt & peppar
2-3 msk rapsolja

Gör såhär:
Finhacka ingefära och vitlök, mortla sedan till en puré. Hacka lök och chilin. Kör de färska tomaterna i en matberedare/mixer tills de blir en slät puré. Hetta upp olja i en kastrull och fräs spiskumminfröna snabbt. Tillsätt vitlök- och ingefärapurén och chilin. Stek i ca 2 min på medelvärme. Häll i chilin och lök, stek en stund till, tills löken mjuknar.

Blanda i tomat och tomatpurén, låt puttra under lock i ca 5 min. Häll i potatisen, alla kryddor och vatten, låt puttra i ca 20-30 min (koka inte sönder potatisarna). Vänd i finhackad koriander och servera. Servera gärna med indisk tomatris, recept finns HÄR!
181920
214

Join the Conversation

  1. Hej

    Har du något bra recept på makloube?? Tycker du har en fantastisk blogg med många bra recept.

    1. Zeina Author says:

      Hej 😀
      Jag kommer förhoppningsvis ha recept på makloube inom kort på bloggen. Tack för din fina kommentar. Mvh Zeina 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close