Indisk vitkålscurry

Kryddig och smakrik Indisk vitkålscurry. Perfekt att laga nu när det är säsong för vitkål. Serveras med ris, bröd eller som ett gott tillbehör till maten. 

6 portioner vitkålscurry
1 litet vitkålshuvud (ca 1 kg)
200 g ärtor
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 msk senapsfrön
1 msk spiskumminfrön
1 tsk paprika- eller chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk korianderpulver
1 tsk socker
Salt & peppar
Stekning:
Rapsolja
Garnering:
Koriander
TIPS! Om du gillar hetta är det gott att tillsätta chili.

Gör såhär:
Strimla vitkålen, hacka löken och vitlöken. Hetta upp lite olja i en djup stekpanna eller en kastrull. Lägg i kummin- och senapsfröna, ha ett grytlock nära till hands eftersom senapsfröna poppar som popcorn. När de börjar poppa blandar du löken och steker dem 1 min. Blanda sedan i vitlöken och stek en stund tills utan att bränna kryddorna och vitlöken, ca 1-2 min. Blanda i de övriga kryddorna, fräs lite snabbt. Vänd i tomatpurén och fräs den hastigt med kryddorna.

Häll vatten och socker i stekpannan och låt allting få koka upp. Nu kommer du ha en underbar kryddmassa som både smakar och doftar ljuvligt. Krydda med salt & peppar efter smak och vänd slutligen i vitkålen, blanda ordentligt och lägg sedan på ett lock. Låt sjuda långsamt i 30-45 min, rör om då och då. Tillsätt eventuellt lite vatten under tiden vitkålen tillagas om det känns för torrt i pannan. Sista 15 min av tillagningstiden vänder du i ärtorna och låter dem tillagas med kålen. Garnera med finhackad koriander och servera med ris eller bröd bredvid. Så lättlagat och gott! Indiskt bröd– recept HÄR!
Fotor_144647532711749Fotor_144647538592663Fotor_144647541818933

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close