Inlagda citroner som är goda att ha i grytor eller med fisk. Ger en god och frisk smak i många rätter. Släng ner det i grytan eller servera som pickels bredvid maten. Tänk på att använda ekologiska citroner för bäst smak.
1 burk inlagda citroner
5 st ekologiska citroner
1 kanelstång
3 st lagerblad
1 chili (om du vill ha hetta)
2 msk olivolja
Saften från 2 citroner
Hett vatten
Salt
Gör såhär:
Diska glasburken ordentligt i hett vatten. Tvätta citronerna ordentligt, skär bort den lilla spetsiga delen på citronens båda sidor. Skär sedan ett kryss i mitten, lägg salt i krysset. Lägg lite salt i botten av glasburken. Tryck in citronerna i burken, de ska ligga tätt ihop, inte flyta runt i. Lägg även med kanelstången, lagerblad och eventuellt chilin. Häll i citronsaften, täck med lite hett vatten och avsluta med olivoljan. Låt stå på en sval och mörk plats minst 1 vecka (helst 30 dagar för bäst smak). Förvara sen i kylen. Hållbarhet ca 6 månader.
Tycker det är svårt att hitta ansättning för de inlagda citronerna, tror du man kan ha dem istället för vanlig citron i till exempel din citronkaka i långpanna? Det hade varit jättebra med några länkar till recept i vilka man kan använda dem i anslutning till detta recept.
Man ska ha 5 st citroner samt saft ifrån 2 citroner. Innebär det att jag behöver ha 7 st citroner totalt?
Allti toppengodabakverk o god mat