En matig sallad som går att variera i det oändliga! Ha i de grönsaker du tycker om och har hemma, vänd i lite hackad saltgurka, toppa med ost, kokt ägg och ersätt tonfisken med korv om du vill det. Njut av insalata di riso som en hel måltid eller som tillbehör vid maten. Jag har haveris i min sallad men kokt basmatiris eller långkornigt ris funkar strålande.
4 portioner
Ca 7-8 kokt ris (läs tips i rubriken ovan)
300 g tonfisk (kan ersättas med korv)
1 grön paprika
1 orange eller gul paprika
250 g körsbärstomater
200 g majs eller ärtor (eller mixa båda)
2 dl oliver
3-4 msk kapris (valfritt, kan ersättas med soltorkad tomat eller hackad saltgurka)
3-4 msk rostade pinjenötter eller solrosfrön
Färsk basilika eller persilja
Vinägrett:
Juice från 1 citron
2 msk vinäger (valfri sort, kan ersättas med citronjuice)
3/4 dl olivolja
1 msk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk torkad timjan
Salt & svartpeppar
Recept på marockansk rissallad med tonfisk hittar du HÄR! och peruansk quinoasallad HÄR!
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten och ställ åt sidan. Hacka alla grönsaker. Tänk på att du verkligen kan variera grönsaker efter smak. Blanda ihop alla grönsaker. Lägg upp riset på ett fat, toppa med grönsakerna, tonfisk och blanda allting lite lätt. Toppa med rostade pinjenötter eller solrosfrön, kapris, örter och ringla slutligen vinegrätten över. Servera och njut!