JAAAA! Jag vann “Matbloggspriset folkets val”

Jag vill först och främst tacka ALLA som har röstat, peppat och stöttat mig under tävlingen. Även ett stort tack till Matbloggspriset som anordnat detta.

Vilken vecka det har varit, jösses så nervöst! Mina nerver har fått sig en och annan törn kan jag lova er. Jag var chockad över att jag ens kommit med i nomineringen. När jag såg vilka jag tävlade mot blev jag ännu mer nervös. Jag är ju helt ny inom “bloggvärlden”, inte alls lika proffsig som de flesta. Till en början gick det lite segt i omröstningen och jag trodde inte att jag hade en chans att vinna. Men inom mig växte en liten kämparglöd som sa “KOM IGEN NU! KÄMPA!”. Jag visste att detta var min chans att visa vad jag går för.

En liten tanke som går och gnager inom mig är att jag inte kommer vara föräldrarledig länge till, jag måste antingen fortsätta med mina studier eller söka jobb. Det känns trist att jag då inte kommer kunna lägga ner lika mycket tid på bloggen. Antingen kommer jag behöva ta en paus eller sakta ner på tempot här på Zeinas Kitchen. “ALDRIG I LIVET!” sa (eller kanske skrek) den lilla rösten inom mig. Jag älskar det jag gör och jag har ju Er, mina läsare som jag längtar efter att få tipsa om recept och mat varje dag. Dessutom har jag så mycket mer att ge. Nä vet du vad, detta skulle jag vinna! Med hopp om att priset ska hjälpa mig att utvecklas och kanske ge mig möjligheten att fortsätta med det jag gör som en heltidssyssla.

Jag vände mig till Er, folket, hjälp mig nu att vinna “Matbloggspriset folkets val”. Aldrig trodde jag att jag skulle få så mycket hjälp, så mycket stöd och så mycket kärlek. Så många tårar jag fällde, jag kände mig redan som en vinnare tack vare allt fint ni skrev om mig och all pepp jag fick från Er. Tillsammans slog vi rekord i omröstningen, JAAAAAA! Detta har varit en av de bästa händelserna i mitt liv. Jag kommer att leva på detta länge. Jag kan nog aldrig tacka Er nog för allt fint ni har gjort för mig. Tusen tack!

Kärlek till Er alla från mig. TACK!
/Zeina

Join the Conversation

 1. Gunilla says:

  Stort Grattis !
  Du är en värdig vinnare, helt enkelt för att din fantastiska matblogg är bäst.
  Så många supergoda recept som du har lagt upp till oss läsare, massor med inspiration,
  och utförliga recept.
  Tusen kramar till dig

  1. Zeina Author says:

   Tack så mycket Gunilla 😀 Va glad jag blir. En stor kram till dig med /Vänliga hälsningar Zeina 🙂

 2. Kerstin says:

  Rätt person vann. Hoppas nu att ett bokförlag förstår vilken guldklimp du är. Nu väntar jag på kokboken och hoppas att se dig i Tv-rutan. Tack för alla recept. Kram

  1. Zeina Author says:

   Oj nu blev jag generad.. tack så hjärtligt 🙂 Nu blev jag glad /Kram Zeina

 3. Ingela Sandin says:

  Ja när får vi se dig på tv! 😀 Skulle köpa din bok på stört! Ingen har inspirerat mig så mycket som du har gjort. Jag tar del av mycket inom matlitteraturen, men du sticker verkligen ut. Har länge letat efter recept från mellanöstern där alla “självklarheter” förklaras, som hur man kokar perfekt ris. Du har verkligen gett mig nyckeln till en helt ny matvärld. Alla dom där recepten och smakerna jag ville få fram men inte riktigt lyckades med har du givit mig. Som tex granatäppelsirap! Vad tusan är nu det tänkte jag? Idag kan jag inte leva utan denna underbara smak, bara ett av många exempel på vad du lärt mig. Känns lite som att ha sin “mamma” med sig när man läser din blogg, metodisk och full av knep. Precis som det ska vara! I LOVE IT! 🙂

  1. Zeina Author says:

   ÅÅÅÅH!TACK Ingela!!! Vilken underbar läsning, blir alldeles varm om hjärtat 😀 tusen tack. Jag älskar verkligen det jag gör och det är personer som du som gör det hela ännu mer fantastiskt. När jag sitter bakom min datorskräm så känns det att jag skulle kunna ta världen med en storm… hahaha 😉 men att vara med på Tv skulle jag inte fixa, inte för att jag skulle ens få det erbjudandet någon gång i mitt liv, men jag känner mig smickrad. Tack ännu en gång! BAMSEKRAM /Zeina 🙂

 4. Ingela Sandin says:

  Sverige, och världen, behöver fler starka (muslimska) kvinnor som dig! Du visar ju verkligen upp det bästa av flera världar, på ett så lättsamt och gemytligt sätt. Mat är ju nått som förenar oss alla, äta bör man osv. Du kan gå hur långt som helst, vilken fantastisk möjlighet vi har fått här i kalla Norden att få ta del av en person som dig med sån värme och öppenhet via din mat. Mat är mig kärast av allt, kanske mest för att det lockar fram det goda hos människor, för vem kan sitta ner under en måltid och låta sig bjudas utan att känna någon form av tacksamhet och glädje. Mat väcker känslor, vad man får äta, vad man ska inte ska äta, vad man vill äta. Jag har nog mycket av den svenska folksjälen med lite svårmod och inåtvänd individualism, men genom mat tycker jag att man kan kommunicera på ett fantastiskt lättsamt sätt. Du gör mig så nyfiken på att veta mer, varifrån kommer olika rätter, hur ser råvarorna ut där osv (apropå vad är det som gör en kebab till just en kebab). Sprid ditt budskap! Din blogg är den överlägset bästa jag vet, jag gillar inte bloggar generellt sätt – men jag älskar din! (Superlativen haglar, men det du gör är så bra att det MÅSTE uppmärksammas!)

  1. Zeina Author says:

   WOW! Blir helt överväldigad av det du skriver. TACK!!!! Vill ge dig en stor kram nu 😀 TUSEN TACK!

 5. Verkligen jätteroligt Zeina Grattis har rätt nyligen upptäckt din underbara blogg och följer dig även på fb/kakburkenHoppas verkligen i n t e att du minskar ditt bloggande nu då du verkligen har den bästa mixen av internationella mat o bakrecept samt vårt svenska. Hälsningar Pia

  1. Zeina Author says:

   Hej Pia 🙂
   Så trevligt att du hittat hit. Jätte kul att du gillar recepten. Tack för din fina kommentar 😀 /Kram Zeina

 6. Så otroligt roligt för dig, jag var själv inne och röstade på dig. Du är så fantastiskt duktig och ödmjuk. Nästa år är det du och jag i final 🙂 stor kram!

  1. Zeina Author says:

   Tack 😀 ja du är ska definitivt vara med i final nästa år. Du är jätte duktig, älskar din blogg. Håller tummarna för dig. Kram 🙂

 7. Är det konstigt att du vann? Självklart att du skulle vinna!! Så många middagar du har räddat här hemma. Bara att skrolla på din sida och jag får tusen ideer. Hahaha. Snääääällla Zeinas matkasse!!!!! NUUU. Kram Sara… nu blev jag hungrig igen, ditt fel 😉

  1. Zeina Author says:

   Hej Sara 🙂
   Tack så jätte mycket, känns super roligt att du gillar min blogg. Ja “Zeinas matkasse” lät ganska trevligt, man vet aldrig vad som händer i framtiden. Kram till dig och tack för din fina kommentar /Zeina

 8. Madde says:

  Åh vad kul! Det förtjänar du!

  1. Zeina Author says:

   Tack så hjärligt 🙂 Kram Zeina

 9. Stort grattis, du förtjänar priset !

  Kan inte du starta nån kurs för arabisk matlagning hehe vore så kul

  1. Zeina Author says:

   Tack snälla 😀
   Kanske i framtiden, man vet aldrig 😉 Kram Zeina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close