Japansk Katsu curry-Panerad kyckling med currysås

Japansk husmanskost med fantastiska smaker. En krispig panerad kycklingfilé serverad med en mustig currrysås och ris. Ljuvligt gott!

4 portioner
2 st kycklingbröstfiléer
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 dl panko
Salt & svartpeppar
Rapsolja till stekning
Currysås:
2 gula lökar
2 st morötter
4 st potatisar
2 tsk gul curry
1 tsk gurkmeja (valfritt)
400 g kokosmjölk (kan ersättas med grädde)
1 msk japansk soja
1 st kyckling eller grönaksbuljongtärning (kan ersättas med salt)
1 msk majsstärkelse+ 2 msk vatten
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Ris och sallad

Gör såhär:
Börja med currysåsen. Hacka löken i strimlor. Skala potatis och morot. Skiva morot i slantar (ej för tunna) och potatis i tärningar. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken tills den får färg. Vänd i potatis, morot, gurkmeja och curry. Fräs lite snabbt under omrörning. Smula i buljong, häll i kokosmjölk och soja. Blanda och låt koka upp, sänk värmen och låt såsen puttra under lock i ca 12 min, tills grönsakerna mjuknar utan att dom kokas sönder. Blanda ihop majsstärkelse och vatten i en liten skål. Vänd ner i såsen under omrörning och låt puttra lite till. Smaka av med salt och peppar.

Dela kycklingfilen i två lika tjocka bitar. Gör samma procedur med den ena kycklingfilén. Krydda filéerna runt om med salt och peppar.

Knäck ett ägg i en tallrik med höga kanter och vispa upp lite lätt med en gaffel. Lägg sedan mjöl i en annan tallrik och panko i en separat tallrik. Vänd kycklingfilén i vetemjöl och skaka bort överflödigt vetemjöl. Vänd sedan i ägg och slutligen i panko.

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelhög värme ca 7 min på varje sida. Skiva kycklingen och servera med ris och sallad. Enjoy!

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Join the Conversation

  1. Stina says:

    Hej vilket märke kör du på currykryddan

    1. maryam says:

      Undrar jag med

Lämna ett svar till Stina Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close