Goi ga bap cai-Vietnamesisk kycklingsallad

Krispig vietnamesisk sallad med massa härliga grönsaker, strimlad kyckling, smakrik dressing och jordnötter. Supergott! Ha i de grönsaker du tycker om, de ska gärna vara krispiga och inte blöta som tex tomat. Nedan har jag länkat till fler smarriga sallader 😀

4 portioner
3 st kycklingfiléer (ca 650 g)
1 gul lök
1 liten bit ingefära
1 lagerblad
2 tsk salt
4 st pepparkorn
Dressing:
2 st lime- pressade
2 msk fisksås
2 tsk sesamolja
1 röd chili- finhackad
1 vitlöksklyfta- finhackad
1 msk råsocker eller honung
Grönsaker:
Ca 800 g grönsaker- välj valfria krispiga grönsaker.
Jag tog rödkål, morot, paprika och en bit purjolök
1 knippe koriander
1 knippe mynta eller thaibasilika
Garnering:
Jordnötter (kan ersättas med rostad lök)

Recept på fler läckra sallader- Glasnudelsallad, bang bang kyckling, peruansk quinoasallad, Gado Gadothailändsk färssalladcaesarsallad

Gör såhär:
Lägg kycklingfilé i en kastrull, tillsätt lagerblad, lök hackad i klyftor, pepparkorn, ingefära, salt och häll vatten över. Koka upp, skumma av och låt sedan koka under lock tills kycklingen är färdiglagad, ca 15 min. Låt svalna och under tiden kan du förbereda resten av ingredienserna.

Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan. Skär grönsakerna i tunna stavar och kålen i strimlor. Grovhacka örterna. Lägg alla grönsaker och örter i en bunke. Skiva kycklingen i tunna skivor. Lägg i bunken, häll över dressingen och blanda. Toppa med jordnötter och servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close