Kalasbollar- Chokladbollar rullade i strössel

Kalasbollar är klassiska chokladbollar om rullats i strössel. Passar perfekt på barnkalaset. De blir sådär barnsligt goda. 
Ca 25 st koksbollar
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4,5 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
4,5 msk kakao av god kvalitet
3 msk kallt kaffe
Garnering:
Strössel eller kokos

Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ihop med smör och kaffet. Smidigast blir det om du kör allting i en matberedare. Ställ chokladsmeten i kylen i 10 min så blir den lättare att rulla. Rulla sedan till bollar och vänd i valfri garnering. Ställ i kylen en stund innan servering.
Chokladbollar

Join the Conversation

  1. Hej

    Om man vill undvika Kaffe i chokladbollarna, vad ska man ersätta det med?
    P.S. älskar alla dina recept 🙂

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Tack 🙂 det är bara att skippa kaffet. Behövs inte ersättas med nåt. Kram

  2. Joseline says:

    Hej! Kan man frysa in chokladbollarna?

    1. Zeina Author says:

      Det kan man göra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close