Den här fantastiska salladen växte jag upp med och det var ett givet tillbehör till mujadara. Egentligen görs den på endast vitkål men jag testade att tillsätta grönkål i salladen och vilket lyft det gjorde till salladen. Fantastiskt! Gott och passar till det mesta.
Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! 😀
1 mellanstor skål vitkålssallad
500 g vitkål
Ca 150 g grönkål
0,5 vitlöksklyfta
1-2 citroner (beroende på hur sur sallad du vill ha)
1 liten knippe färsk mynta eller 1,5 msk torkad mynta
Ca 1,5 tsk salt
4 msk olivolja
Gör såhär:
Skär kålen i fina strimlor, hacka grönkålsbladen, pressa citron, hacka färsk mynta fint. Lägg allting i en bunke och blanda. Blanda gärna med händerna och krama in citronen i kålen. Smaka dig fram, salta eller lägg i mer citron/vitlök om du vill. Ställ i kylen en stund. Gärna 2-3 timmar. Blanda en gång till innan servering.
Det här var gott. Jag kryddade min egen portion med torkad mynta då maken inte gillar den smaken i maten. Själv älskar jag mynta och köper ofta färsk.
Ska man hacka eller pressa vitlöken?