Kålsallad på Mellanösterns vis

Den här fantastiska salladen växte jag upp med och det var ett givet tillbehör till mujadara. Egentligen görs den på endast vitkål men jag testade att tillsätta grönkål i salladen och vilket lyft det gjorde till salladen. Fantastiskt! Gott och passar till det mesta.

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! 😀

1 mellanstor skål vitkålssallad
500 g vitkål
Ca 150 g grönkål
0,5 vitlöksklyfta
1-2 citroner (beroende på hur sur sallad du vill ha)
1 liten knippe färsk mynta eller 1,5 msk torkad mynta
Ca 1,5 tsk salt
4 msk olivolja

Gör såhär:
Skär kålen i fina strimlor, hacka grönkålsbladen, pressa citron, hacka färsk mynta fint. Lägg allting i en bunke och blanda. Blanda gärna med händerna och krama in citronen i kålen. Smaka dig fram, salta eller lägg i mer citron/vitlök om du vill. Ställ i kylen en stund. Gärna 2-3 timmar. Blanda en gång till innan servering.

Join the Conversation

  1. Minou says:

    Det här var gott. Jag kryddade min egen portion med torkad mynta då maken inte gillar den smaken i maten. Själv älskar jag mynta och köper ofta färsk.

  2. Annica says:

    Ska man hacka eller pressa vitlöken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close