En lättbakad och saftig kaka med smak av kardemumma, gott till fikat. Den kan med fördel bakas dagen innan servering.
Kardemummakaka
200 g smör
2 ägg
3 dl socker
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
3 dl mjölk
Garnering:
3-4 msk pärlsocker
Mandelspån
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°
Smörj och bröa en rund form, ca 26 cm. Smält matfettet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet, bakpulvret, de grovt stötta kardemummakärnorna, mjölk och smör. Häll smeten i formen, strö över pärlocker och mandeln. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 min.
Låt svalna en stund i formen.
En supergod kaka för alla som älskar kardemumma. Problemet var som alltid att låta kakan stå för att låta smaken och konsistensen utvecklas. Svårt att vänta.