Lättbakat bröd

Receptet på detta bröd är egentligen precis samma som receptet på mina franska baguetter HÄR! Det enda jag har gjort är att jag har format brödet till ett runt bröd istället för baguetter. Båda versioner är ljuvliga! Du hittar recept på ett liknande bröd fast utan ägg HÄR!

Recept på grytan som jag serverade brödet med hittar du HÄR!

1 stort runt bröd
3 dl vatten
Ca 7 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk salt
2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst
Ca 1 msk olja
Pensling:
Äggula
1 msk vatten
Ca 1 msk nigella- eller sesamfrön

 Gör såhär:
Lös upp jästen i ljummet vatten och låt stå i 10 minuter. Häll i mjöl, socker, salt och knåda degen ordentligt. Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen är för kladdig. Knåda degen smidig i 10 min för hand eller bakmaskin. Forma degen till en boll, ringla lite olja över degen och i bunken. Täck med en plastpåse, låt jäsa i kylen över natten eller 1 timme i rumstemperatur.

Klä en form med bakplåtspapper. Häll ut degen direkt i formen och tryck ut degen till ett runt bröd med fingrarna. Täck och låt jäsa 1 timme.

Värm ugnen till 200°. Blanda äggulan med vattnet, pensla brödet. Strö på sesam- eller nigellafrön. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 35 min. Låt brödet svalna på ett galler under bakduk.

Join the Conversation

  1. Anonym says:

    Hur stor form använder du till det brödet? Går det bra att forma degen på en vanlig ugnsplåt eller kommer det bli väldigt platt då?

  2. Hur mycket ska jag ha i av alla ingredienser om jag vill göra 15 normal stora bröd??

  3. Kan man frysa in brödet? Vill gärna baka till många personer och laga din tagine med köttbullar till. Dock orkar jag tyvärr inte göra detta samtidigt. Tack för svaret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close