Karibiska bananplättar- Veganska

Fluffiga och mjuka karibiska bananplättar som smakar friterad banan. Riktigt läckra att servera med glass och sirap. Enkla att göra och smakar allra godast när de görs med supermogna bananer.
Ca 12 st plättar
3 stora mogna bananer (gärna riktigt mjuka och bruna i skalet)
2-2,5 dl vetemjöl (mängden kan variera beroende på hur stora bananer du har använt)
2 msk mörk muscovadosocker eller brunt farinsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
1/4 tsk muskot
2 tsk bakpulver
2 krm salt
Olja till stekning (tex rapsolja)
Florsocker att pudra på vid servering

Gör såhär:
Mosa bananerna fint med en gaffel. Tillsätt övriga ingredienser. Börja med att ha i 2 dl mjöl. Blanda smeten ordentligt. Om smeten känns för lös har du i lite mer mjöl.

Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smet. Stek pannkakorna gyllene på medelvärme ca 3 min på varje sida. Ha inte för hög värme på, då kan de snabbt få färg utanpå och förbli råa inuti. Låt rinna av på papper. Pudra flroscker på och servera gärna med sirap och glass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close