Drömtårta och kärleksmums är två älskade klassiker. Det kan liksom inte bli något annat än en absolut fullträff om man slog ihop dem i en och samma kaka. Jag gjorde ett försök och jisses så gott det blev. Jag lyxade till min drömtårta med både chokladglasyr och riven kokos, vilken underbar fika det blev till kaffet.
8-10 bitar kärleksmumsrulltårta
Rulltårtan:
3 ägg
1 1/2 dl socker
5 msk potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping:
100 g mörk- eller mjölkchoklad (jag använder marabous mjölkchoklad)
0,5 dl grädde
Ca 1 dl riven kokos
Gör såhär:
Rulltårtan: Värm ugnen till 225°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp 1 min. Blanda mjöl, kakao, och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Vänd försiktigt med en slickepott. Bred ut smeten på bakplåtspappret och grädda sedan mitt i ugnen i ca 5-6 min. Lägg ett bakplåtspapper på den gräddade kakan och vänd sedan på den. Dra försiktigt bort pappret från undersidan. Om du har svårt att få loss pappret kan du pensla den med kallt vatten så går det lättare. Låt kakan kallna under en kökshandduk.
Fyllning: Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner äggulan. Bre fyllningen på kakan och rulla ihop den från kortsidan. Ställ rulltårtan i kylen en stund.
Topping: Hacka chokladen i små bitar. Värm grädden tills den nästan kokar, ta bort från värmen och rör i chokladbitarna. Rör om tills chokladen smälter helt och du har en jämn chokladsås. Låt såsen kallna, bred sedan på kakan och strö på kokos. Kakan är godast att serveras kall.
Hej Zeina!
Kan man göra kärleksmumsrulltårtan kvällen innan? Hur förvarar man den på bästa sätt så att den inte blir torr?
Hej,
Det går jättebra. Plasta in och förvara i kyl 🙂
Hej!
Måste man ha i potatismjöl? Går det bra med vanligt mjöl?