Kebabbollar

Saftiga köttbullar med smak av kebab. Kebabbollar helt enkelt! Alldeles ljuvligt goda. Förbered gärna färsen några timmar innan du ska rulla och steka köttbullarna, då får du ännu godare kebabbollar. Blanda bara ihop färsen, plasta in och ställ i kylen några timmar eller över natten.

6 portioner köfte
800 g köttfärs (gärna lammfärs) eller formbar vegofärs
1 dl ströbröd
1 ägg
1 riven lök
1 liten knippe finhackad persilja
0,5 tsk bikarbonat (gör biffarna saftiga)
1 tsk spiskummin eller sjukryddor
1 tsk chili- eller paprikapulver
Salt & peppar
Serveringsförslag:
200 g coktailtomater
4-6 st sivri
Tomatbulgur
Kebabsåser
eller myntatzatsiki
Sumak eller granatäppelsirap som garnering vid servering

Recept på kebablimpa hittar du HÄR!

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till kebabbollarna. Rulla köttbullar och stek i rapsolja tills de får en fin krispig yta och är genomstekta. I samma stekpanna som du stekte köttbullarna (tvätta inte ur stekpannan) vänder du ner tomat och sivri, fräs några minuter och servera med köttbullarna och önskat tillbehör.

Join the Conversation

  1. Oj vad gott det här ser ut! Det här måste jag testa 🙂

    1. Zeina Author says:

      Rekommenderas varmt 😀 Tusen tack!

  2. Dessa låter helt magiskt goda. Jag älskar min sambos cevapcici men det känns som att dessa kan vara en värdig motståndare!

  3. Josefin says:

    Supergoda!

  4. Är det gult ris (jeera rice) som du serverar till eller något annat kryddris?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close