Saftiga köttbullar med smak av kebab. Kebabbollar helt enkelt! Alldeles ljuvligt goda. Förbered gärna färsen några timmar innan du ska rulla och steka köttbullarna, då får du ännu godare kebabbollar. Blanda bara ihop färsen, plasta in och ställ i kylen några timmar eller över natten.
6 portioner köfte
800 g köttfärs (gärna lammfärs) eller formbar vegofärs
1 dl ströbröd
1 ägg
1 riven lök
1 liten knippe finhackad persilja
0,5 tsk bikarbonat (gör biffarna saftiga)
1 tsk spiskummin eller sjukryddor
1 tsk chili- eller paprikapulver
Salt & peppar
Serveringsförslag:
200 g coktailtomater
4-6 st sivri
Tomatbulgur
Kebabsåser eller myntatzatsiki
Sumak eller granatäppelsirap som garnering vid servering
Recept på kebablimpa hittar du HÄR!
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till kebabbollarna. Rulla köttbullar och stek i rapsolja tills de får en fin krispig yta och är genomstekta. I samma stekpanna som du stekte köttbullarna (tvätta inte ur stekpannan) vänder du ner tomat och sivri, fräs några minuter och servera med köttbullarna och önskat tillbehör.
Oj vad gott det här ser ut! Det här måste jag testa 🙂
Rekommenderas varmt 😀 Tusen tack!
Dessa låter helt magiskt goda. Jag älskar min sambos cevapcici men det känns som att dessa kan vara en värdig motståndare!
Supergoda!
Är det gult ris (jeera rice) som du serverar till eller något annat kryddris?