En tanke slog mig här om dagen. Tänk om man lagade en klassisk köttfärslimpa MEN smaksatte den som en klassisk kebab och serverade det hela med kebabtillbehör? Det kan ju inte bli något annat än en fullträff. Jag var tvungen att testa och ÅH! så bra det blev. Låt mig presentera kebablimpan! Familjen slukade maten och bad mig göra kebablimpa fler gånger. Köttet blev saftigt, supergott och det var så enkelt att laga rätten. Du måste testa detta! 8 portioner kebablimpa
1 kg köttfärs (valfri sort)
1 dl ströbröd
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 liten knippe persilja
1 msk sumak
2 tsk pulbiber (turkiska chiliflakes, kan bytas ut mot vanliga chiliflakes eller paprikapulver)
1 tsk sjukryddor
Salt & peppar
Tillbehör:
6-7 st sivri (turkisk paprika, kan ersättas med paprika hackad i klyftor)
Tomat (hela cocktailtomater eller 3 tomater delade i klyftor)
2 lökar delad i klyftor
2 msk olivolja
Serveringsförslag:
Sumak
Granatäppelsirap
Bulgur
Tzatsiki
Ezme
Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! Då missar du aldrig när jag uppdaterar bloggen och får dagligen matinspo.
Gör såhär:
Finhacka eller mixa lök, paprika, persilja och vitlök. Om du hackar grönsakerna för hand ska du hacka dem riktigt fint. Om du mixar i en matberedare mixar du tills grönsakerna är finmixade utan att de blir som en pure. Blanda grönsakerna, kryddor, köttfärs och ströbröd i en bunke. Blanda ordentligt och knåda färsen en stund.
Värm ugnen till 180°. Lägg köttet i långpanna, 30×40 cm, och forma till en stor köttfärslimpa. Försök att få den så fin och slät som möjligt utan massa sprickor. Lägg alla grönsaker runtomkring limpan. Hacka en sivri och lite tomat, garnera köttfärslimpan. Ringla olivolja på allting. Baka mitt i ugnen i ca 35 min.
Låt kebablimpan vila nån minut innan du skär i den. Skär i bitar och servera med önskat tillbehör. Ljuvligt att ringla granatäppelsirap och strö sumak på köttet vid servering.
Du skrev att din man åt inte kött,blir det inte svårt att fixa mat till familjen då? Du måste hela tiden ha han i åtanke och laga nåt vegetarisk.
Kommer verkligen testa denna rätt mums.
WOW!!!!
Så gott!
Ska testa:-)
Skall ha fest för ca 40 personer kan man göra flera limpor samtidigt på en plåt om man har varmluftsugn eller kommer det påverka tillagningen. Förstår att det blir längre tillagningstid
Hej,
Det funkar jättebra, max två limpor blir bäst så du får en fin yta på limpan.
Du är bäst på att laga mat!
Det här är ju tamigtusan genialiskt Zeina!