Knäcketårta

Jag ÄLSKAR knäckebröd och något av det godaste jag vet är knäckepizza. Jag fick en helt galet bra idé idag efter att jag hade varit på ett lanseringsevent som Leksands hade arrangerat. Mer om eventet kommer på bloggen i dagarna. Efter att det hade pratats massor om knäckebröd slog det mig att man måste ta knäckmackan to the next level och göra en knäcketårta… höhö! Jag var tvungen att skapa ett sådant recept omedelbums! Det kan liksom inte bli något annat än en succé. Ja men tänk er, krispigt knäcke med nutella, grädde, banan och bär! Hur gott? SUPERGOTT! 

Såhär enkelt gör du en knäcketårta:
Bred Nutella på ett stort runt knäckebröd, spritsa på grädde och toppa med frukt och bär efter smak. Klart och redo for servering!

Join the Conversation

 1. Hanna La says:

  Men, vilken bra idé! Jag älskar också knäckebröd och vanlig tårta kan bli så hiskeligt sött så det här kanske bryter av lite. Men, det jag undrar över är såklart hur man skär upp, eller snarare, måste man skära upp brödbitarna först? Och hur får man så fina raka kanter som du har på bilden?

  1. Zeina Author says:

   Hej,
   Du skär upp den efter du har toppat den med allt gott vid servering. När du har haft Nutella på en stund så mjuknar knäckebrödet en smula och blir lätt att skära upp i bitar utan att knäckebrödet går sönder. Jag skar som vanligt med kniv 😀 Lycka till! Kram

 2. Dojjan says:

  Jag gjorde denna i brist på tid till min femåring. Fanns inga roliga bär i affären så jag tog bara nötkräm, skivad banan och grädde. Hade färgglatt strössel över för att göra den fin. Femåringen jublade och gav två tummar upp.
  Ratiot arbetsinsats + kostnad är sjukt värt den responsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close