Knäckig Cheesecake med bär

En ljuvlig cheesecake med en knäckig smak. Krispigt täcke med krämig fyllning ….. mmmmm! Den är himmelsk.

4denna

Kakdegen:
200 g smält smör
2 dl råsocker
0,5 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
3 dl havregryn
Fyllning:
200 g färskost
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
200 g vit choklad
Topping:
3 dl bär

Gär såhär:
Värm ugnen till 180°. Börja med att göra kakdegen. Vispa smör och socker i ca 2 minuter. Tillsätt ägg och vaniljsocker, och vispa lite till. Blanda bakpulver, majsstärkelse, mjöl, och kanel i en separat skål och vispa sedan i dem i smörsmeten, vispa inte mer än nödvändigt. Blanda slutligen i havregrynen, det blir en tjock deg, lite som kaksmulor. Klä e form med bakpapper och smörj sidorna med smör, ca 28 cm. Tryck halva kakdegen jämnt i kakformens botten, spara hälften till garnering. Lägg resterande kakdeg i kylen under tiden du gör fyllningen.

Gör fyllningen. Vispa ägg, färskost och socker tills de blandas väl. Värm den vita chokladen över vattenbad och blanda sedan ordentligt i färskosten. Häll smeten över kakdegen i formen. Strö bären jämnt över smeten och avsluta med resterande kakdegen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Ta ut och låt kallna helt i rumstemperatur, ställ sedan i kylen i minst 2 timmar så den stelnar. Öppna formen när kakan är helt kall. Den är ganska söt, servera gärna med lite färska bär.

7812

Join the Conversation

  1. Tobbe says:

    Vad gott det låter med den knäckiga toppingen till den krämiga cheesecaken! Men jag är inte så förtjust i choklad, varken vit eller brun. Vad kan jag ersätta chokladen i receptet med?

    1. bakfull says:

      Testa Honung eller sirap istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close