Lätttlagade köttfärsbiffar i en läcker färskostsås!
4 portioner köttfärsbiffar i krämig sås
200 g Crème Bonjour Soltorkade tomater
2 dl grädde eller crème fraîche (jag använder grädde)
500 g köttfärs av valfri sort
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
1 ägg
1 lök
2 mk finhackad basilika
Salt & peppar
Smör och olja till stekning
Gör såhär:
Finhacka löken, stek i olja och en klick smör tills löken får färg. Ställ åt sidan och låt kallna. Blanda ströbröd och mjölk i en skål, låt svälla i 10 min. Tillsätt sedan stekt lök, ägg, basilika salt och peppar. Blanda färsen ordentligt och låt stå i 15 min. Fukta händerna och forma biffar. Hetta upp en rejäl klick smör och lite olja, stek biffarna på hög värme tills de får färg, ca 3 min på varje sida. Ta ur från stekpannan och ställ åt sidan. I samma stekpanna som du har stekt biffarna i (tvätta inte ur den) tillsätter du Crème Bonjour Soltorkade tomater och grädde. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda långsamt i ca 5 min.Vänd i biffarna och låt dem få puttra med i såsen i ca 5-6 min. Servera gärna med kokt potatis.
Hej Zeina
Har letat över allt efter Crème Bonjour Soltorkade finns ingenstans 🙁 Vart köper/köpte du din?
Kram
Hej Arbetare
Jag hade samma problem hittade min tillslut i Ica supermarket Fridhemsplan. Tror att Ica butikerna har den. Detta är bland det godaste jag ätit. 🙂
Åh vad gott detta var!! Hotade inte heller färskosten så jag köpte creme bonjour med vitlök och soltorkade tomater i olja som jag hackade ner. Fungerade alldeles utmärkt! Min dotter som var tveksam till en början åt tre hela portioner
*hittade
Bytte ut nötfärs mot älgfärs, creme bonjour soltorkade tomater mot creme bonjour kantarell, och basilika mot timjan.
Blev oemotståndligt gott!
Äch jag tog färskost och soltorkade tomater. Inte lika snyggt men gott
Tack för receptet.
Efter att ha lagat denna maträtt i ett par år nu så kan jag dela med mig av att färskosten säljes på ICA Kvantum och sedan har Lidl sin egna variant som jag har börjar använda nu som är supergod!