Mustig ragu på ett kick utan tomatsås. En så kallad “vit” ragu, ragu bianco. Fantastiskt gott och perfekt att laga när man vill variera den klassiska köttfärsåsen till middag. En autentisk ragu bianco innehåller både vin och salsiccia, ha det i om du vill. Jag gjorde utan och det blev alldeles ljuvligt gott.
4 portioner
500 g färs (vegofärs funkar alldeles utmärkt)
1 gul lök
2 selleristjälkar
2 morötter
200 g svamp (använd valfri sort eller uteslut, jag tog champinjoner)
4 vitlökslyftor
2-3 tsk torkad salvia eller oregano
2 tsk dijonsenap
2 dl grädde
2 buljongtärningar eller ca 2 msk fond (använd grönsaksbuljong eller köttbuljong)
Ca 2 dl vatten
Salt & peppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Parmesanost
Spaghetti
Färsk basilika eller persilja
Ruccola
Recept på lammragu hittar du HÄR! och spaghetti bolognese HÄR! somalisk köttfärssås HÄR!
Gör såhär:
Hacka lök, selleri och morot i små tärningar. Skiva svampen. Hetta upp olja, stek lök, selleri och morot tills de mjuknar och får färg. Vänd i svamp och stek lite till. Vänd i färs, riven vitlök, salvia eller oregano och stek tills färsen får färg. Tillsätt dijonsenap, buljong, vatten och låt koka upp. Låt färsen puttra under lock i ca 20 min. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 10 min. Toppa med parmesan, blanda och servera med spaghetti, ruccola, basilika eller persilja.
Hej bästa Zeina! Spelar det någon roll vilken sort lök? (Det står gul i receptet men på bilden är det röd.)
Blev jättegott. Gick hem hos alla i familjen. <3
Hur mycket grädde ska jag ha i?
Tack för dina recept Zeina, de är magiska!