Lammragu

Jag älskar att bjuda vänner och familj på middag. Det är något alldeles speciellt och vackert med att samlas runt ett generöst uppdukat bord med någon som ligger en varmt om hjärtat och njuta av maten tillsammans. 
6 portioner
800 g lammkött utan ben (jag tog lammstek som jag hackade i små bitar)
2 st morötter
2 st selleristjälkar
5 st vitlöksklyftor
1 st lök
Ca 800 g krossad tomat
4-5 msk tomatpuré
Ca 3 dl vatten
Olivolja till stekning
Kryddning:
1 msk torkad basilika eller ca 15 st finhackade färska basilikablad
1 msk torkad oregano
1 msk balsamico eller balsamvinäger
1 msk dijonsenap (går att uteslutas)
1 msk paprika pulver
Ca 2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Serveringsförslag:
600 g tagliatelle
Insalata caprese
Parmesan, balsamico
Alkoholfri drink- se recept nedan

Gör såhär:
Skär köttet i små tärningar. Hacka lök, morot och selleri i tärningar. Finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp olivolja och stek, lök, selleri och morot tills de får färg. Vänd i köttet och stek köttet på hög värme tills den får färg. Vänd i vitlök, alla kryddor och stek ytterligare. Vänd i krossad tomat, tomatpuré, vatten och blanda. Lägg ett lock på grytan och låt såsen koka i minst 2 timmar, gärna 3 timmar tills såsen känns riktigt mustig och köttet är mört. Servera med pasta, parmesan, balsamico och en läcker sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close