Fluffiga krabbelurer som påminner om amerikanska pannkakor. Underbara att servera som frukost eller mellanmål, de brukar vara en stor favorit hos barnen. Lätta att göra och perfekta att ta med på utflykten. Du kan doppa dina krabbelurer i socker eller servera dem som pannkakor med sylt eller bär.
Ca 10 st krabbelurer
0,5-1 dl socker (justera sötma efter smak, jag tar 0,5 dl)
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,5 dl mjölk
Smör till stekning
Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och mjölk, rör om tills du får en klumpfri smet. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut ca 0,5 dl smet. Om du har en stor stekpanna kan du steka 2-3 st krabbelurer samtidigt. Stek dem ca 1-2 min på varje sida. Krabbelurer är godast nygräddade. Du kan doppa dem i socker när de är nygräddade eller servera dem som de är med sylt/bär och lättvispad grädde.
Hej Zeina, stämmer mängderna i receptet? Jag tyckte det blev en deg istället för en smet. Jag stekte i plättjärnet. När jag gjort en omgång spädde jag med mer mjölk, då blev de bättre. De smakade gott iaf!
Hej,
Mängden stämmer, det ska vara en ganska tjock smet. Inte som pannkakor 😀
Ledsen men detta var en besvikelse, mängden stämde inte heller för mig fick slänga smeten. Inte en av dina bästa recept sorry.