Denna rätt är perfekt när man är sugen på något riktigt som ska gå snabbt att tillaga. Krämig gräddsås med smak av vitlök och persilja, blir en läcker kombination tillsammans med räkorna. Servera med parmesanost och du har dig en riktig lyxig pastarätt.
4 portioner pasta med räkor
300 g skalade räkor
3 vitlöksklyftor
1 liten knippe persilja
5 dl grädde (valfri fetthalt)
1 msk vetemjöl (kan uteslutas)
1 fiskbuljongtärning
1 tsk dijonsenap
Svartpeppar
Olivolja till stekning
Servering:
400 g pasta
Parmesanost
TIPS! Du kan utesluta mjölet, funkar utmärkt, såsen kommer bli lite rinnigare men lika god. Du kan smaksätta såsen med lite saffran eller chili om du gillar det.
Gör såhär:
Tina upp räkorna och låt rinna av om du använder djupfrysta. Finhacka vitlök och persilja. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs vitlök, persilja och räkor under omrörning, ca 2-3 min. Ställ åt sidan. I en separat kastrull blandar du grädden, fiskbuljongtärning, dijonsenap och mjöl. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt tills den tjocknar i ca 5 min. Häll sedan såsen över räkorna, rör om och koka upp. Låt puttra 2-3 min. Smaka av och krydda med svartpeppar. Servera med pasta och riv gärna över parmesanost vid servering.
Så snabbt enkelt och underbart gott!
Kommer definitivt att göras igen
Det här ska jag definitivt göra idag! Ser gott ut!
Hej undrar om det är matgrädde eller vispgrädde?
Andra gången jag gör denna goda! Så snabb och mättande 🙂
Jättegott ! Har gjort denna rätt flera gånger
Hej, jag lagade denna krämiga räkpasta igår och den är helt amazing 😀
Kommer absolut göra flera gånger