Krämig svamppasta

Smarrig pastasås som du lagar på ett kick med den svampsort du tycker om. Använd en sort eller mixa gärna. Idag hittade jag riktigt fina kantareller i mataffären så det vände jag ner i såsen. Så himla gott!

4 portioner
Ca 600 g svamp (jag har använt kantareller)
2 schalottenlökar eller 1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 citron
5 dl grädde
2 tsk dijonsenap
Liten näve finhackad persilja
1 msk svampfond, soja eller 1 buljongtärning
Salt & peppar
Smör och rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
300 g pasta
Parmesanost

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar, hacka vitlök fint. Rensa och putsa svampen, hacka eller behåll hela. Jag behöll kantarellerna hela. Hetta en helt torr stekpanna. Stek svampen på hög värme under omrörning, stek tills svampen slutar vätska sig och krymper ihop. Det tar ca 3 min. Ta bort svampen från stekpannan och ställ åt sidan.

Lägg en klick smör och olja i stekpannan, fräs lök tills den får färg. Vänd i vitlök och stek lite till. Vänd i svampen och fräs allting. Riv över zest från en citron och pressa sedan i juice från en halv citron. Fräs allting tills svampen suger åt sig citronen. Häll över grädde, dijonsenap, soja/fond och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra utan lock i ca 10 min. Vänd i persilja och låt puttra lite till. Servera med pasta!

Join the Conversation

  1. Vill tacka för detta recept det är så jäkla gott och enkelt att göra. Kommer göra denna många gånger ❤️

    1. Zeina Author says:

      Härligt 😀

  2. Blir det lika gott om man har i champinjoner istället för kantareller? Hur stor skillnad är detta recept från receptet ”krämig pasta med Champinjoner”? 🙂

    Tack för svar

    1. Anonym says:

      Provade med Championer och blev super

  3. Sam Fakhoury says:

    Eh el kel be7eb pasta b cream el feter. 7ata be baralman Beirut. 3am y2oulo Ghada Aoun bt2eim wasa5 asabe3 rjleia w t7eton b el pasta. Kaman sme3et Nasrallah kteer b7ebah. 7ata Michel Aoun mo3jab bhel akle. Judge Aoun beitbe3 hal wasfe kaman bas bt3aier el feter la ftriat rjlaiha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close