Kraschad potatis är ett fantastiskt gott tillbehör till maten. Det är precis som det låter, potatis som “kraschas”, penslas med vitlökssmör och bakas krispiga och gyllene. Smarrigt!
4 portioner kraschad potatis i ugn
12 st potatisar
100 g smör (1 dl olivolja funkar också bra)
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad eller färsk rosmarin
Salt & peppar
Gör såhär:
Koka potatisarna mjuka med skal, låt rinna av. Värm ugnen till 200°. Smält smöret och blanda med pressad vitlök, salt och peppar. Lägg potatisarna på en plåt och “krascha” dem med en slev eller potatisstöt. Pensla dem med vitlökssmöret och strö på rosmarin. Baka dem gyllene mitt i ugnen i ca 15 min. Servera dem med önskad tillbehör.
Ska potatisen va varma eller kalla när man kraschar dem???
Så man kan koka potatisen dagen innan o sen bara fixa till dem innan gästerna kommer .
Dom är nog förmodligen varma när man kraschar dom
Det går alldeles utmärkt att krascha dem kalla också
Är det fast eller mjölig potatis? Eller det kanske inte spelar någon roll? 🙂