Kryddig, saftig, lättlagad och läcker kebab i långpanna serverad med tomatbulgur, persiljesallad och vitlökssås. Kebab i långpanna är ett gammalt favoritrecept på bloggen, receptet nedan är en uppgraderad variant. Den gamla klassikern hittar du HÄR!
8 port
1 kg färs (valfri sort)
2 rödlökar
1 röd paprika
2 sivri eller 1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 msk gurkmeja
2 tsk spiskummin
1 liten knippe finhackad persilja
Salt & svartpeppar
Olivolja
Topping:
3-4 tomater
2-3 st gula lökar
4-5 sivri eller 2 gröna paprikor
Sumak
Serveringsförslag:
Tomatbulgur
Persiljesallad
Tarator (vitlöksås):
1 dl tahina (sesampasta)
1 dl vatten
Saften från en citron
1 vitlöksklyfta
Salt
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, gärna med grillfunktion. Mixa rödlök, paprika, sivri, vitlök, kryddor, tomatpure och olivolja. Blanda med färs, persilja, salt & svartpeppar. Platta ut i en långpanna, skär ut kebabbitar och toppa med lök, tomat och sivri/paprika som du har hackat i grova bitar. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min. Toppa med sumak och servera med önskat tillbehör.