Fisk & Skaldjur/ Sydamerika

Kryddpanerad fisk med aiolo

Enkel och mycket god kryddpanerad fisk stekt i smör. Fisken har jag serverat med örtaioli, kanariska potatisar och mojosåser. Ljuvligt! Aiolin gör du snabbt och enkelt, bara lägg alla ingredienser i en skål och mixa nån minut.

Jag finns även på Instagram HÄR och Facebook HÄR 😀

4 portioner:
Fisken
:
4 st valfria fiskfiléer ( tex torskfilé, rödspätta, rödtunga)
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk cayennepeppar
Salt & peppar
Smör och olja till stekning
Örtaioli:
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
2 msk citron
ca 1½ dl olja
1 nypa salt
2 msk finhackad persilja

Papas arrugadas och mojosåser som serveringsförslag

Gör såhär:
Börja med aiolin. Lägg alla ingredienser förutom persiljan i en skål. Ställ en stavmixer så mixerbladet nuddar botten av skålen. Mixa på högsta effekt. Dra sakta mixern upp och ner några gånger för att få in lite luft i majonnäsen. När aiolin är fluffig och krämig är den klar. Vänd i persilja och blanda. Ställ en stund i kylen och förbered under tiden fisken.

Torka fiskfiléerna torra med hushållspapper. Strö på alla kryddor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek fisken ca 4-5 min på varje sida. Servera direkt, gärna med vitlöksaioli, citron, papas arrugadas och mojosåser.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    He
    10/03/2020 at 23:13

    Vad anväbde du för fisk på bilden?

  • Leave a Reply