Kung pao kyckling är en läcker och smakrik rätt och en klassiker från det kinesiska köket. Helt underbart god. Den ska vara ganska het i smaken men vill man inte ha i chili funkar det utmärkt att utesluta det. Lättlagad kycklingrätt som du snabbt slänger ihop.
4 portioner Kung pao kyckling
3-4 st kycklingfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
3 vitlöksklyftor
2 dl jordnötter
Torkad röd chili (justera hettan efter smak)
Såsen:
3 dl vatten
3-4 msk soja
2 msk risvinäger
1 msk majsstärkelse
1 msk honung
1,5 tsk sesamolja
1 tsk ingefärapulver
Rapsolja till stekning
Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen under omrörning tills den blir genomstekt, ställ åt sidan. Hacka paprika till stora tärningar och finhacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs vitlök, paprika och chili i 1 minut. Tillsätt jordnötterna och fräs lite till, paprikorna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd. I en skål blandar du alla ingredienser till såsen, vispa den klumpfri och häll sedan över paprikan. Låt såsen koka upp på medelvärme under ständig omrörning tills den tjocknar. Vänd i kycklingbitarna, smaka av och tillsätt eventuellt mer soja. Servera med ris och strö gärna på finhackad salladslök eller rostade sesamfrön.