Smakrik och god indisk gryta med tomatsås och kyckling. En läcker rätt som du snabbt och enkelt slänger ihop. Servera gärna med ris och sallad. Även naan passar perfekt bredvid.
4 portioner
3 st kycklingfiléer
1 lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 grön chili (om du gillar hetta, annars uteslut)
1 liten bit ingefära (ca 1 msk finhackad)
2 vitlöksklyftor
1 pkt krossad tomat (ca 400 g)
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
Olja till stekning
Kryddor:
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk chili-eller paprikapulver
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk korianderkrydda
Salt & peppar
Garnering:
Färsk koriander
Recept på Kung Pao hittar du HÄR!
Gör såhär:
Skär kycklingfiléerna i bitar. Skär paprika och lök i klyftor eller strimlor. Finhacka vitlök och ingefära.
Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och alla kryddor. Stek under omrörning i ca 1 min utan att kryddorna bränns vid. Vänd i kycklingen och stek tills kycklingen får färg. Tillsätt tomatpuré, fräs lite till. Häll över krossad tomat, vatten och låt såsen puttra under lock i ca 15 min.
Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek paprika och lök. Du bestämmer själv hur mycket tuggmotstånd du vill ha på grönsakerna. Jag steker dem lite hastigt i ca 3 min. Vänd ner grönsakerna i grytan med kycklingen och tomatsåsen. Blanda och låt dem puttra med i några minuter. Toppa grytan med koriander och servera gärna med ris och sallad.
Jättegod maträtt. Mustig god smakrik kycklinggryta som är snabblagad. Jag serverade den med naanbröd och mynta-tsaziki.
Storfavorit här hemma, 6åringens favoriträtt.