Det här, mina vänner, är riktigt goda grejer! Mexikansk chicken tinga med så goda smaker att dina smaklökar kommer att dansa salsa! Perfekt att göra om du har kycklingrester. Recept kommer från min kokbok Veckans Matsedel, läs mer om den HÄR!
4 portioner
3 kycklingbröstfiléer, totalt cirka 650 g
cirka 1 liter vatten
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
rapsolja till stekning
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad mejram
2 tsk paprikapulver
2 förpackningar plommontomater, à ca 400 g (konserverade)
1 msk chipotlepasta
salt och svartpeppar
Till servering:
tortillabröd
finhackad rödlök
inlagda jalapeños
färsk koriander
limeklyftor att pressa över
Gör såhär:
Lägg kycklingfiléerna i en gryta, häll på vatten tills det täcker och låt koka upp. Skumma av och låt koka tills kycklingen är helt färdiglagad, det tar cirka 15 minuter. Låt filéerna svalna och riv dem sedan i stora strimlor. Använd fingrarna eller två gafflar.
Strimla löken tunt och finhacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken glansig. Rör ner vitlök och alla kryddor (utom salt och peppar) och stek på medelvärme i cirka 3 minuter.
Vänd ner tomater och chipotlepasta och mosa tomaterna lite grovt med en gaffel. Krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra under lock på medelvärme i cirka 20 minuter. Blanda ner kycklingen och låt det hela puttra utan lock i ytterligare cirka 10 minuter. Servera med tillbehören.