Smarrig middag som du enkelt lagar på max 30 min! Saftig kyckling i en läcker dragonsås.
4 port
4 st kycklingbröstfiléer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Zest från 1 citron
5 dl grädde (valfri fetthalt)
1 msk dijonsenap
1 msk dragon (färsk eller torkad)
Salt & svartpeppar
Rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Pasta, ris eller potatis
Gröna bönor eller sallad
Gör såhär:
Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den får en fin yta, ca 3-4 min på varje sida. Lägg åt kycklingen åt sidan. Stek lök och vitlök som du har hackat fint, ha även i zest från 1 citron. Vänd sedan i grädde, dijonsenap och dragon. Låt grädden koka upp. Lägg ner kycklingen i såsen, smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka utan lock tills kycklingen är helt färdiglagad på medelhög värme, ca 15 min. Servera med önskat tillbehör och njut!