Langos med choklad och frukt

Jag älskar langos! Har du testat att toppa langosen med choklad, frukt och bär? Himmelskt goda. Perfekt att göra en sats langos och njuta av salta langos till huvudrätt och sedan söta till efterrätt. Nedan hittar du recept på klassiska ungerska langos med vitlöksolja, gräddfil och ost!

12 st langos
25 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
2 dl ljumen mjölk
1 tsk salt
2 mellanstora kokta mosade potatisar
Ca 6-7 dl vetemjöl
Rapsolja till fritering
Serveringsförslag:
Hasselnötskräm (ca 2 dl)
1 ask jordgubbar (ca 450 g)
2-3 st Banan
Finhackade hasselnötter
Florsocker

Recept på ungerska langos hittar du HÄR! och balkans pannkakor med banan och jordgubbar HÄR!

Gör såhär:
Smula jästen i en bunke, rör ut den i mjölken. Tillsätt salt, potatis och mjöl och knåda degen smidig. Täck bunken med plast och låt jäsa i ca 45 min.

Häll ut degen på mjölad bakbord och dela den i 12 bitar, forma till bollar och kavla till runda bröd. Lägg på mjölad bord eller bakduk. Hetta upp olja i en stekpanna/kastrull till 180 grader. Fritera bröd i taget tills de blir gyllene, ca 2 minut på varje sida. Låt rinna av på ett ugnsgaller eller på ett hushållspapper. 

Hacka jordgubbar och banan. Bre hasselnötskräm på langosen, toppa med jordgubbar, banan, hasselnötter och avsluta med att pudra florsocker på det hela. Hugg i och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close