En smarrig kycklinggryta med “indiska smaker” som är enkel att laga. Om man utesluter chilin är den även en stor favorit hos barnen. Toppa grytan med jordnötter, servera med ris och njut av smakerna!
4-6 portioner
3 st kycklingfiléer
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
1 burk krossad tomat
2 msk tomatpuré
2 tsk gul currypulver
1 tsk garam masala
1 st kycklingbuljongtärning (kan uteslutas eller ersättas med 1 msk soja)
Ca 1-2 tsk chilipulver eller färsk chili (kan ersättas med paprikapulver om du vill ha en mild gryta)
Salt & peppar
Olja till stekning:
Garnering:
Jordnötter
Finhackad koriander
Gör såhär:
Hacka kycklingfiléerna i bitar. Hacka lök, riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja och stek löken blir glansig. Tillsätt vitlök och ingefäran, stek lite till. Vänd i kycklingfilén, curry, garam masala och eventuellt chili. Stek under omrörning tills kycklingen får färg. Vänd i tomatpurén och stek lite till. Häll krossad tomat och kokosmjölk i grytan. Smula i buljongen, krydda med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i ca 10 min, rör om med jämna mellanrum. Täck sedan grytan och låt sjuda under lock i ca 20-30 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry eller garam masala. Vid servering toppar du grytan med jordnötter och finhackad koriander. Servera med ris!
Hej Zeina!
Har äntligen halkat in på dig för ett litet tag sedan och provat några recept, MEN den här kycklinggrytan var bland det godaste jag ätit på riktigt länge!!
Tack för dina smakrika och enkla recept som förgyller för oss här hemma ❤️
Lagade den här förra veckan och barnen älskade den. Själv tyckte jag att den var helt ok. Men dagen efter, wow, då var den fantastisk så nu kommer jag att laga den dagen innan i fortsättningen.
Ser gott ut ska testa detta
Har lagat den här grytan ikväll och det var otroligt gott!! Gjorde den med paprikapulver istället för chilipulver eftersom jag ville se hur stark den blev då. Den kommer att göras fler gånger, det kan jag lova!!!
Hej, jag har gjort grytan idag. Den blev inte så stark i färgen. Vilken garam masala använder du? Går det bra med färska tomater istället för krossad burk tomat?
Hej,
Det går jättebra med färsk tomat och jag använder just nu garam masala från gröna bladet 🙂
Använde grädde istället för kokosmjölk, blev jättegott!! kommer göras fler gånger, kanske marinera kycklingen innan också…mums!
Väldigt god kycklinggryta, dock hade jag inte nån garam masala hemma och bytte ut det till röd currypasta och hade heller ingen ingefära och när jag fräste lök och vitlök la jag några droppar citronsaft i och senare tillsatte jag även sambal oelek!
Plus att jag avslutade med lite lite grädde i slutet. Blev toppenbra!
Du är sååååå jävl… bra på smak och kryddning
Tack för många fina recept ❤
Tänkte testa detta idag, låter supergott!!
Använder du bröstfilé eller lårfilé?
Vi har använt lårfilé. Har till och med köpt de färdigstrimlade. Så perfekt! Rekommenderas. Receptet tror jag avser bröstfilé.
Jag körde på lårfilé, det kändes mest safe när det skulle stå och puttra såpass länge i grytan.
Blev supergott! Tack för tipset om det färdigstrimlade. Ska testa det nästa gång 🙂
Hej jag har tappat bort receptet på kycklingfilé med schalottenlök, itlök, tomatpuré, kinesisk soya kycklingfond och tror jag paprikapulver…Kan du skriva det här eller….?