Lättlagade ugnsbakade vårrullar

Lättlagade, krispiga ugnsbakade vårrullar. Gör en stor sats och frys in. Om du vill frysa in vårrullarna tillagar du dom i ugnen först, förkorta tillagningstiden med några minuter, låt vårrullarna kallna och frys sedan in. När du vill tina vårrullarna gör du det i gen på 175°, över och undervärme i ca 10 min. Variera fyllningen eller följ mitt recept. Om du vill göra vårrullarna ”kryddigare” kan du tillsätta röd curry, vitlök, ingefära eller något annat som du tycker om. Jag håller det simpelt och serverar med japansk soja.

Ca 22-25 st vårrullar
Ca 22-25 st mellanstora vårrulleark (finns i frysdisken i asiatiska livsmedelsbutiker)
300 g färs av valfri sort
0,5 spetskål eller en klyfta vitkål
200 g valfri färsk svampsort
2-3 st morötter
3 st salladslökar
150 g tunna äggnudlar
2 msk ostronsås (kan ersättas med thailändsk vegetarian mushroom soy sauce, en vegansk version på ostronsås)
2 msk japansk soja
Salt & svartpeppar
Rapsolja till stekning och pensling
1 msk majstärkelse+3 msk vatten till pensling

Gör såhär:
Lägg nudlarna i kokhett vatten. När nudlarna mjuknar silar du av dom och sköljer i kallt vatten. Låt rinna av i en sil. Strimla vitkålen, riv morot, finhacka svampen och salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen tills den får färg och smular sig. Smaksätt med ostronsås och soja. Vänd grönsakerna som du har hackat och stek allting under omrörning tills grönsakerna mjuknar, Om fyllningen känns för blöt kan du sila av den genom en fintrådig sil, du vill inte ha en vattning fyllning för du får du inte krispiga vårrullar. Vänd ner nudlar med färsen, smaka av med salt och peppar. Låt fyllningen svalna. Blanda ihop majsstärkelse och vatten i en liten skål.

Ta en vårrulleark och lägg på en skärbräda. Lägg fyllning och rulla ihop som jag gör i klippet ovan. Pensla den yttersta kanten med majsstärkelse och rulla ihop vårrullen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt. Gör samma procedur med resterande fyllning och vårrulleark.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Pensla vårrullarna med olja och tillaga mitt i ugnen tills vårrullarna blir gyllene och krispiga, ca 17-20 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close