Fisk & Skaldjur/ Gratäng

Lax i en läcker paprikasås

Lättlagad lax tillagad i en supergod sås med smak av paprika. Du lagar hela rätten på få ingredienser. Du kan till och med skippa paprikan om du vill det, det är ju ganska mycket paprika i ajvaren. Jag ville fylla ut såsen och därför hackade jag ner en röd paprika i såsen. Du kan avnjuta denna gratäng med allt från pasta, ris, sallad eller potatis.

6 portioner
Ca 800 g laxfile eller 6-8 st portionsbitar lax
1 gul lök
1 röd paprika
Ca 1,5 dl ajvar
5 dl creme fraiche (34% fetthalt)
Salt & peppar
Smör eller olja till stekning

Recept på ännu en ugnsbakad lax i krämig sås hittar du HÄR!

Gör såhär:
Om du har en stor laxfile skär du bort skinnet och skär den i portionsbitar. Krydda laxen runt om med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Värm ugnen till 200°. Hacka lök och paprika i tärningar. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknar och får lite färg. Vänd i paprika och stek tills den mjuknar. Vänd ner ajvar och stek lite snabbt. Dra bort stekpanna från värmen.Tillsätt crème fraîche och blanda. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen i en form, lägg laxen i formen. Baka mitt i ugnen i ca 20-25 min. Servera med önskat tillbehör. Vi åt ris och sockerärtor bredvid.

 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Malin
    17/10/2019 at 19:54

    Wow vilken mat du visar på din blogg. Jag gjorde din lax i hel bit som du kallar japansk. Såååååå god och så enkel. Minst en gång i veckan ska jag nu laga något från din blogg. Nästa gång ska det bli ett av dina kycklingrecept.

    • Reply
      Angelica
      23/10/2019 at 19:54

      Å då måste jag tipsa om hennes kyckling med fetaostsås. Så fruktansvärt god.

    Leave a Reply