En fräsch och syrlig libanesisk potatissallad. Den passar att serveras vid de flesta rätter. Jag älskar att servera den till grillat med myntatzatiski bredvid.
6 portioner
800 g potatis
1 dl hackad persilja
2 st salladslök
1-2 st citroner (justera syra efter smak)
3 msk olivolja
Salt & peppar
TIPS! Du kan tillsätta färsk eller torkad mynta i salladen.
Gör såhär:
Skala och skär potatisarna i bitar. Lägg i en gryta, häll över vatten och koka sedan upp. Låt koka på medelvärme tills potatisarna mjuknar. Koka inte potatisarna för länge, de ska bara mjukna utan att de kokas tills de blir “mosiga” i konsistensen. Låt potatisen rinna av i en sil och kallna.
Hacka persiljan och salladslöken, pressa citronerna. Blanda ihop allting med potatisen. Smaka av och justera syran efter smak. Täck salladen och låt den gärna stå i kylen en stund innan servering eller servera salladen direkt.