Laga en riktigt läcker och lyxig pastarätt på nolltid! Skippa räkorna om du vill och för ett vegansk alternativ funkar det strålande utan parmesan. HÄR! hittar du en enklare variant på denna rätt utan räkor.
4 portioner
300 g spaghetti
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 dl finhackad persilja
400 g cocktailtomater
Ca 240 g handskalade räkor (kan uteslutas)
Juice och zest från 1 citron
1 näve färsk basilika
65 g babyspenat
1-2 tsk chiliflakes
1 dl riven parmesan
Salt & peppar
Olivolja till stekning och garnering
Koka pasta och precis innan du silar av pastan tar du tillvara på ca 1,5 dl pastavatten. Hacka lök och vitlök fint, dela cocktailtomater i halvor. Hetta upp olja, stek vitlök och lök glansig. Vänd i tomat och persilja, stek lite till. Ha i zest och juice från en citron, räkor, basilika, spenat, chiliflakes och stek allting lite snabbt under omrörning. Vänd i pastavatten. Tillsätt pasta, parmesan, ringla olivolja över, blanda och smaka av med salt och peppar. Servera!
Hittar inte receptet med räkor
Hej
Kan tyvärr inte se receptet med pasta och räkor
Hittar inte receptet heller