En lättlagad och mustig majssoppa, Barnens favorit med sina lena och söta smak. Servera med en bit bröd och du får en riktigt god, mättande lunch. Kan även ätas som förrätt eller tas med på utflykten i en termos.
6 portioner
1000 g djupfrysta majskorn, smakar bättre än de i konservburk
1 rödlök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
5 dl grädde
Ca 5 dl vatten
2 buljongtärningar (gärna hönsbuljong)
Ca 1 msk msk soya
Hacka paprikan, vitlök och lök, stek i en stor gryta med lite olja. När de fått färg tillsätter majs,vattnet och buljong. Låt puttra i ca 20 min. Tillsätt grädden, soyan och låt puttra 10 min till. Mixa sedan soppan slät med en stavmixer. Du kan välja om du vill sila soppan i en fintrådig sil för att få bort majsskalen. Jag lät de vara kvar. Låt puttra 5 min till. Klart!
Servera med ett gott bröd, lite chilisås och finhackade örter som persilja eller koriander.
Tack för denna underbara recept! Min kräsna son älskade soppan =)
Super!