Libanon/ Pasta & Nudlar/ Vegetariskt

Makarona bi labban- Libanesisk pastarätt med yoghurt

Snabbmat på libanesiskt vis. Om du är libanes så har du med största sannolikhet smakat denna pastarätt minst en gång i ditt liv. Jag älskade den när jag var liten, min mamma brukade laga den när tiden inte räckte till. Rätten tillagas på några minuter och smakar fräscht och gott. Om du gillar yoghurt så kommer du att älska den. 
pasta-med-yoghurt-5

4 portioner
300 g spaghetti
6 dl naturell yoghurt
2 vitlöksklyftor (du kan öka eller minska mängden vitlök efter smak)
2-3 msk olivolja
2 msk torkad mynta
Salt
TIPS! Om du gillar hetta kan du garnera pastan med chiliflakes. Du kan även toppa rätten med smörstekta pinjenötter vid servering.

Om du gillar mina Mellanösternrecept så kommer du att älska min kokbok som släpps vecka 35. Om du förhandsbeställer min bok idag erhåller du ett signerat exemplar. Läs mer och beställ boken HÄR!

Gör såhär:
Koka pastan och låt rinna av. Ringla gärna lite olivolja på pastan, rör om, och ställ åt sidan. Hetta upp 2-3 msk olivolja och stek pressad vitlök i några sekunder på låg värme, bränn inte vitlöken för då blir den besk. Du kan hoppa över steget med att steka vitlöken, stekningen ger dock den en mildare smak. Blanda vitlöken med yoghurt, salt och mynta. Vänd såsen med pastan, garnera eventuellt med chiliflakes eller pinjenötter. Servera direkt!

pasta-med-yoghurt-6

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Maria
  29/09/2016 at 16:06

  Jag gillar din dukning såå mycket , var är tallriken ifrån

  • Reply
   Zeina
   03/10/2016 at 22:11

   Hej,
   Tack snälla. Jag köpte den i en liten butik när jag var på besök i Vimmerby i somras 😀

 • Reply
  Amanda
  20/10/2016 at 17:11

  Det här är fantastiskt gott! Tusen tack för receptet!

 • Reply
  lovisa
  23/10/2016 at 17:28

  alltså! vilket recept?! <3 testade det i veckan, så sjukt gott! verkligen en ny favorit, TACK! (här kan du läsa veckomatsedeln jag använde det i, ersatte dock myntan med persilja eftersom jag har svårt för mynta. http://polichinelle.se/2016/october/vegetarisk-veckomatsedel-43-vegetarisk-fisksoppa-aquafaba-ailio-pad-thai-och-min-nya-favoritpasta.html) kram!

  • Reply
   Zeina
   27/10/2016 at 21:51

   Men åååhh så kul att se. Tusen tack för att du visar och länkar tillbaka till mig. Fin blogg du har. Kram på dig

 • Reply
  Joa
  07/08/2018 at 03:34

  Hej 🙂 det låter gott.
  En fråga ska yoghurten vara kall?
  Kram 😀

  • Reply
   Zeina
   08/08/2018 at 09:38

   Hej,
   Tack! Ja yoghurten ska vara kall 😀
   Kram

 • Reply
  Rima
  09/08/2018 at 03:44

  Vi är palestinier ifrån Syrien. Men denna rätten asså älskade den när jag va liten

 • Leave a Reply