Makarona bi labban- Libanesisk pastarätt med yoghurt

Snabbmat på libanesiskt vis. Om du är libanes så har du med största sannolikhet smakat denna pastarätt minst en gång i ditt liv. Jag älskade den när jag var liten, min mamma brukade laga den när tiden inte räckte till. Rätten tillagas på några minuter och smakar fräscht och gott. Om du gillar yoghurt så kommer du att älska den. 
pasta-med-yoghurt-5

4 portioner
300 g spaghetti
6 dl naturell yoghurt
2 vitlöksklyftor (du kan öka eller minska mängden vitlök efter smak)
2-3 msk olivolja
2 msk torkad mynta
Salt
TIPS! Om du gillar hetta kan du garnera pastan med chiliflakes. Du kan även toppa rätten med smörstekta pinjenötter vid servering.

Om du gillar mina Mellanösternrecept så kommer du att älska min kokbok som släpps vecka 35. Om du förhandsbeställer min bok idag erhåller du ett signerat exemplar. Läs mer och beställ boken HÄR!

Gör såhär:
Koka pastan och låt rinna av. Ringla gärna lite olivolja på pastan, rör om, och ställ åt sidan. Hetta upp 2-3 msk olivolja och stek pressad vitlök i några sekunder på låg värme, bränn inte vitlöken för då blir den besk. Du kan hoppa över steget med att steka vitlöken, stekningen ger dock den en mildare smak. Blanda vitlöken med yoghurt, salt och mynta. Vänd såsen med pastan, garnera eventuellt med chiliflakes eller pinjenötter. Servera direkt!

pasta-med-yoghurt-6

Join the Conversation

 1. Maria says:

  Jag gillar din dukning såå mycket , var är tallriken ifrån

  1. Zeina Author says:

   Hej,
   Tack snälla. Jag köpte den i en liten butik när jag var på besök i Vimmerby i somras 😀

 2. Amanda says:

  Det här är fantastiskt gott! Tusen tack för receptet!

 3. alltså! vilket recept?! <3 testade det i veckan, så sjukt gott! verkligen en ny favorit, TACK! (här kan du läsa veckomatsedeln jag använde det i, ersatte dock myntan med persilja eftersom jag har svårt för mynta. http://polichinelle.se/2016/october/vegetarisk-veckomatsedel-43-vegetarisk-fisksoppa-aquafaba-ailio-pad-thai-och-min-nya-favoritpasta.html) kram!

  1. Zeina Author says:

   Men åååhh så kul att se. Tusen tack för att du visar och länkar tillbaka till mig. Fin blogg du har. Kram på dig

 4. Hej 🙂 det låter gott.
  En fråga ska yoghurten vara kall?
  Kram 😀

  1. Zeina Author says:

   Hej,
   Tack! Ja yoghurten ska vara kall 😀
   Kram

 5. Vi är palestinier ifrån Syrien. Men denna rätten asså älskade den när jag va liten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close