Ny vecka är runt hörnet och i vanlig ordning droppar det in en ny matsedel på bloggen. Jag hoppas att du ska bli inspirerad och att mina recept ska underlätta vardagspusslet. Om du vill ha ännu mer inspiration till veckans middagar såg finns jag även på Instagram HÄR! och Facebook HÄR! och uppdaterar flitigt.
Måndag- Mesir wat, etiopisk lingryta
Tisdag- Ugnsbakad torsk med potatis och sparris
Vegetariskt alternativ- Foul med tahina
Onsdag- Pastasås med kyckling och broccoli (recept nedan)
Vegetariskt alternativ- Pasta pesto
4 portioner pastasås med kyckling och broccoli
200 g färskost med smak av vitlök
3 st kycklingfiléer
1 röd- eller gullök
250 g körsbärstomater
250 g färsk broccoli
1 stor näve färska basilikablad
2 dl mjölk
Salt & peppar
Olja till stekning
Gör såhär:
Skär broccoli i små buketter, koka i vatten i 2-3 min. Sila av och ställ åt sidan. Dela tomaterna i halvor. Finhacka löken i tärningar. Hacka kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp olja och stek löken glansig. Tillsätt kycklingen och stek den tills den får färg. Häll över färskosten och mjölken. Rör om och låt koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda utan lock i ca 3-4 min på medelvärme. Tillsätt tomat och broccoli, blanda och låt såsen småkoka i 5 min. Vänd i basilikabladen, stäng av värmen och ta bort från spisplattan. Servera såsen med pasta.
Torsdag- Kebablimpa
Vegetariskt alternativ- Kebablimpan kan tillagas med vegansk formar färs (tex anammas)
Fredag- Mustig gulasch
Vegetarisk alternativ- Vegansk gulasch