Ugnsbakad torsk med potatis och sparris

Läcker fiskrätt som sköter sig själv i ugnen. Torsken varvas i ugnsform med potatis, sparris, lök och citron. Sen toppas allting med smör, täcks med folie och skjuts in i ugnen. Enkelt men ack så gott. Citronsåsen är supergod bredvid.

6 portioner
800 g torskfilé (gärna torskrygg)
500 g potatis (gärna färskpotatis)
250 g färsk sparris
1 gul lök
1 citron
50 g smör
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Citronsås– recept HÄR!

Du har väl inte missat att min fina kokbok finns att beställa? Alla förbeställda böcker kommer att signeras. Den är fylld med fantastiska recept från Mellanöstern. Läs mer om boken HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Skär potatisarna i tunna skivor (inte allt för tunna). Lägg potatisskivorna i en gryta, häll över vatten och tillsätt 2 tsk salt. Koka upp och låt potatisen koka i 2-3 min (de ska bara koka lite snabbt), sila av och ställ åt sidan. Skär citronen i runda skivor, skär även löken i runda skivor. Skär bort den nedersta, träiga biten av sparrisen och kasta den.

Smörj botten av en ugnsform med smör. Lägg potatisskivorna i botten av formen. Lägg löken över, lägg sedan sparisen och citronskivorna över. Krydda med salt och peppar. Lägg torsken över allting, krydda även torsken med salt och peppar. Klicka smör torsken. Täck formen ordentligt med foliepapper och ställ formen mitt i ugnen. Tillaga i ca 20-25 min, tills fisken är färdiglagad. Servera med en god sås, citronsås passar perfekt bredvid.

Join the Conversation

  1. Gisela says:

    Bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close