Vegetarisk lasagne gjord på zucchini istället för pasta. Ett gott och nyttigt sätt att äta mer grönt. Lättlagad och riktigt god!
6 portioner zucchinilasagne
400 g djupfryst bladspenat (inte hackad spenat)
4 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
1 burk krossad tomat
2 st zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bunte finhackad färsk basilika eller 1 msk torkad
200 g riven ost av valfri sort
Salt & peppar
Olja till stekning
TIPS! Du kan ha i mer grönt i tomatsåsen som tex champinjoner, riven morot, soltorkad tomat eller något annat gott!
Gör såhär:
Tina spenaten och låt rinna av i en sil. Lägg sedan i en ren kökshanduk och pressa försiktigt ur överflödig vätska. Zucchini innehåller ganska mycket vätska och lasagnen kan bli vattnig om du inte pressar ur spenaten. Skiva zucchinin tunt på längden. Hacka löken och stek den mjuk med olja. Pressa i vitlöksklyftor, vänd i basilika och fräs lite till. Tillsätt krossad tomat, krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra under lock i ca 20 min.
Värm ugnen till 200°. Lägg zucchiniplattor i botten av en mellanstor ugnsform, häll över tomatsås, hälften av spenaten och 1 dl crème fraiche. Gör om samma sak och avsluta med zucchiniplattor, 2 dl crème fraîche och riven ost. Baka mitt i ugnen i ca 30 min. Tillagningstiden varierar beroende på hur tunt du skivat zucchinin. Ta ut ur ugnen och låt stå i ca 10 min innan servering. Servera med sallad.
Tack för recept! Lasagnen är lättlagad med olika grönsaks variationer och god!
Skoj att du gillade receptet 🙂 Tack!
Vilken underbar sida du har! Har lasagnen i ugnen just nu 🙂
Tack 🙂 hoppas att det smakade. Kram
Tack för ett jättegott recept! Kul, lagar sällan bra mat så jag är glad att jag lyckades få till det;) Däremot fick vi över ganska mycket succhini skivor som nu fortfarande är råa. har du tips på vad vi kan göra med dom? Allt gott och tack!
Hej !
tack för receptet !
Lasagnen blev jättegod 🙂
(Jag hade en riven morot i tomatsåsen)
Hej zeina kan man byta ut spenaten mot cornfärs eller vanlig köttfärs? Mvh
Hej,
Det går jättebra att göra det 😀
Supergod! Har alltid i lite linser i tomatsåsen med för lite extra mättnad 🙂
Jättegod tack för receptet!
Supergod, vi gjorde den helt vegansk
Jag saltade och lät zucchini rinna av, tillsätter morötter, röda linser, tärning medbgrönsaksbuljong. Det blev supergott men väldigt flytande, fick hälla av vätska.
Kommer att laga den igen.