Nyttig vegetarisk zucchinilasagne

Vegetarisk lasagne gjord på zucchini istället för pasta. Ett gott och nyttigt sätt att äta mer grönt. Lättlagad och riktigt god!
Zucchinilasagne
6 portioner zucchinilasagne
400 g djupfryst bladspenat (inte hackad spenat)
4 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
1 burk krossad tomat
2 st zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bunte finhackad färsk basilika eller 1 msk torkad
200 g riven ost av valfri sort
Salt & peppar
Olja till stekning
TIPS! Du kan ha i mer grönt i tomatsåsen som tex champinjoner, riven morot, soltorkad tomat eller något annat gott!

Gör såhär:
Tina spenaten och låt rinna av i en sil. Lägg sedan i en ren kökshanduk och pressa försiktigt ur överflödig vätska. Zucchini innehåller ganska mycket vätska och lasagnen kan bli vattnig om du inte pressar ur spenaten. Skiva zucchinin tunt på längden. Hacka löken och stek den mjuk med olja. Pressa i vitlöksklyftor, vänd i basilika och fräs lite till. Tillsätt krossad tomat, krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra under lock i ca 20 min.

Värm ugnen till 200°. Lägg zucchiniplattor i botten av en mellanstor ugnsform, häll över tomatsås, hälften av spenaten och 1 dl crème fraiche. Gör om samma sak och avsluta med zucchiniplattor, 2 dl crème fraîche och riven ost. Baka mitt i ugnen i ca 30 min. Tillagningstiden varierar beroende på hur tunt du skivat zucchinin. Ta ut ur ugnen och låt stå i ca 10 min innan servering. Servera med sallad.ZucchinilasagneZucchinilasagne Zucchinilasagne

 

Join the Conversation

  1. Viktoria says:

    Tack för recept! Lasagnen är lättlagad med olika grönsaks variationer och god!

    1. Zeina Author says:

      Skoj att du gillade receptet 🙂 Tack!

  2. Linnéa says:

    Vilken underbar sida du har! Har lasagnen i ugnen just nu 🙂

    1. Zeina Author says:

      Tack 🙂 hoppas att det smakade. Kram

  3. Tack för ett jättegott recept! Kul, lagar sällan bra mat så jag är glad att jag lyckades få till det;) Däremot fick vi över ganska mycket succhini skivor som nu fortfarande är råa. har du tips på vad vi kan göra med dom? Allt gott och tack!

  4. Houda says:

    Hej !
    tack för receptet !
    Lasagnen blev jättegod 🙂
    (Jag hade en riven morot i tomatsåsen)

  5. Hej zeina kan man byta ut spenaten mot cornfärs eller vanlig köttfärs? Mvh

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det går jättebra att göra det 😀

  6. Supergod! Har alltid i lite linser i tomatsåsen med för lite extra mättnad 🙂

  7. Helena says:

    Jättegod tack för receptet!

  8. Helena says:

    Supergod, vi gjorde den helt vegansk

  9. Anette Wicksen says:

    Jag saltade och lät zucchini rinna av, tillsätter morötter, röda linser, tärning medbgrönsaksbuljong. Det blev supergott men väldigt flytande, fick hälla av vätska.
    Kommer att laga den igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close