Veckomatsedel 7- Mycket grönt

Visst är det skönt att ha en matsedel att gå efter varje vecka? Det underlättar vardagen när man vet vad som ska lagas och inhandlas. Att jag dessutom planerar dessa matsedlar åt er är inte fel det heller. Ett nytt tillägg på matsedeln är att jag anger hur lång tid det tar att laga varje rätt, ett önskemål från er. Denna veckans tema är “mycket grönt” i matsedeln. Grönsaker är gott och gör gott för kroppen. Trevlig vecka! 
Måndag- vegetariskt. Tid: 1 timme
En nyttig och god vegetarisk lasagne gjord på zucchini istället för pasta. Gott och enkelt att laga. Tina spenaten i god tid så går det snabbt att laga maten. Gillar ni inte zucchini i er familj så kanske en linssoppa tilltalar mer.
IMG_8429
Tisdag- Fisk. Tid 50 min
Favorit i repris, panerad fisk med kall dillsås och potatismos. Servera med kokt potatis istället för mos så går det snabbare att servera dagens middag.
Vegetariskt alternativ. Följ receptet och panera tofufileer istället för fisk. Använd vanlig fast tofu, skär i önskad storlek, pressa ur överflödig vätska, panera och stek. Servera med kokt potatis, kall dillsås och ärtor. Låter det krångligt kan du istället servera potatisbiffar med örtyoghurt.
Fotor_144709682376095
Onsdag- lättlagat. Tid: 50 min
Kafta med grönsaker– Köttfärsbiffar som får puttra i en och samma stekpanna med massa grönsaker. Krydda biffarna helt efter smak eller följ min kryddsättning med libanesiska kryddor. Du kan försteka biffarna dagen innan så går det snabbt att tillaga rätten nästa dag.
Vegetariskt alternativ– Följ receptet men byt ut köttfärsbiffarna mot kikärtsbollar. Stek dem först och ställ åt sidan. Lägg alla grönsaker i stekpannan och låt dem få puttra tills de mjuknar. Sista 5 minuterna slänger du i kikärtsbollarna och låter dem få puttra med en stund. Förbered kikärtsbollarna dagen innan så går det snabbt att laga middagen nästa dag.
IMG_20150921_192611
Torsdag- kyckling. Tid: 30 min
Sötsur gryta med kyckling och ananas– en lättlagad gryta som är en favorit på Zeinas kitchen.
Vegetariskt alternativ– byt ut kyckling mot quornIMG_20150826_175130-01
Fredag- festlig middag. Tid: 30 min
Äntligen dags för fredagsmys! Vad passar bättre då än en nachotallrik? Duka upp en liten buffé och låt var och en plocka fritt på sin tallrik. Funkar lika bra med vanlig eller vegetariskt färs.
Fotor_144138196721582

TIPS INFÖR HELGEN!
Vad sägs om makaronipizza på lördag och pannkaksmuffins på söndag?IMG_6686
Fotor_144173049678534

 

Join the Conversation

 1. Yusor says:

  Åh har väntat på detta, tack! Tiden är så viktig haha.

  Kram!

  1. Zeina Author says:

   Härligt 😀 kram

 2. Najoua Tlili says:

  Tack för tipset Zeina

  1. Zeina Author says:

   Tack 😀 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close