Kafta med grönsaker

Köttfärsbiffar som får puttra i en och samma stekpanna med massa grönsaker. Det blir så himla gott och så smidigt på köpet! Bara släng ner allt i stekpannan och du har en utsökt middag att servera. Receptet är min mammas och hon brukade variera den efter det som fanns hemma i kylen med olika sorters grönsaker. Smakerna är inspirerade av det libanesiska köket men var inte rädd för att experimentera med kryddorna och grönsakerna. Ha i det du tycker om. Rätten kan du servera med allt från ris, bröd, bulgur, hummus, ajvar till yoghurt. (Detta är ett mycket gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder).
Fotor_14428551864503
6 portioner
Köttfärsbiffarna:
800 g färs av valfri sort (använd kött eller vegofärs)
Ca 1 dl finhackad färsk persilja
2 tsk sjukryddor
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Tillsättning i stekpannan:
2 st lök (röd eller gul)
2 st paprikor (valfri färg)
2 st tomater
10 st coktailtomater (kan bytas ut mot 1 vanlig tomat)
2 vitlöksklyftor
1-2 st chili om du gillar hetta
1 buljongtärning av valfri sort
1 tsk paprikapulver
2 dl vatten
2 tsk sumak (orientalisk krydda som är syrlig, kan ersättas med några droppar citron)
Persilja till garnering
Salt och peppar
Serveringsförslag:
Hummus
Bulgur

Ajvar eller turkisk yoghurt


Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till biffarna och forma avlånga biffar. Stek biffarna med olja i en rymlig stekpanna med höga kanter. Det är ok om de inte blir helt genomstekta. Skaka pannan så de bryns runt om.

Hacka alla grönsaker i klyftor, behåll vitlök och coktailtomater hela. Lägg allting på biffarna, smula i buljong, krydda med salt, paprikapulver, svartpeppar och skaka pannan så det hela fräses upp lite snabbt. Häll sedan i vattnet och låt småputtra under lock i ca 15 min, skaka stekpannan då och då. Tillsätt eventuellt mer vatten om det känns för torrt i stekpannan. Ta bort locket och låt få puttra i 3-4 min till. Strö sedan på persilja och sumak. Servera genast direkt ur pannan. Smaklig spis!

Join the Conversation

  1. Karin Andersson says:

    En favorit som jag gjort flera gånger på olika sorters köttfärs. Personligen gillar jag den med lammfärs bäst, men alla smakar supergott.

    1. Zeina Author says:

      Blir så glad att läsa allt fint du har skrivit här på bloggen, tack så hjärtligt. Det glädjer mig att du har hittat recept som du tycker om hos mig 🙂 kram

  2. Cissi says:

    Tror jag hamnat i himmelriket!
    Så många härliga recept

    1. Zeina Author says:

      Åh tack underbara du ❤ kul att du har hittat hit. Kram

  3. Kvällens middag, blev en succé, kul att jag hittat till dig, blivit många recept sen dess 🙂

  4. Jennie says:

    Detta var sååå gott! Tack för receptet!

  5. Jennifer says:

    Det här blev en favorit här hemma! Vi försvenskar den dock lite genom att skiva ner potatis i grytan och låta den puttra med. Allt-i-ett, jättesmidigt! Utmärkt i matlåda dessutom! Tack!

  6. Hei hva er 7 krydder?

  7. Maria says:

    Det vart så gott, jag gjorde den på kycklingfärs. Hela familjen vart nöjda, en top 5 rätt enligt min man.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close