Huvudrätt/ Kött/ Smörgåsar/Baguetter

Pulled beef

Pulled beef gjord på högrev, långstekt kött som tillagas flera timmar på svag värme i ugnen. Köttet blir väldigt mört och smakar utsökt efter den långa tillagningsprocessen. Jag brukar låta allting tillagas långsamt över natten, på morgonen doftar det ljuvligt i köket och dagens lunch är redo. Smidigt med mat som sköter sig själv i ugnen
pulled-beef-6

6-8 portioner pulled beef
1,5 kg högrev
2 gula lökar
3 msk olivolja
Marinad:
1 dl ketchup
0,5 dl soya (jag använder kikkoman)
1 tsk dijonsenap
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
2 msk farinsocker eller honung
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad 0regano
3 pressade vitlöksklyftor
Saften från en halv apelsin
Ca 1,5 tsk salt (salta efter smak)

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över köttet.  Skiva löken och lägg över köttet. Köttet tillagas bäst i en gjutjärnsgryta eller lergryta. Ringla olivolja över allting och täck sedan grytan med ett väl förslutet lock.

Värm ugnen till 100° eller 150°.  Om du ska tillaga köttet på 100°, ställer du grytan mitt i ugnen och låter köttet tillagas långsamt i 8-10 timmar. Perfekt om man vill att maten ska sköta sig själv över natten. För kortare tillagningstid värmer du ugnen till 150° och ställer grytan mitt i ugnen i ca 4 timmar.

Låt köttet svalna lite i grytan och finfördela sedan med två gafflar. Servera gärna med coleslawsallad, jalapeno och ett gott bröd. Passar även att serveras med guacomale och hembakade tortillabröd eller ciabattabröd.
beef7
pulled-beef-8 pulled-beef-7  pulled-beef-5pulled-beef

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Hemabakade Tortilabröd | Zeinas Kitchen
    09/12/2014 at 19:05

    […] ← Pulled beef Picklad rödlök → […]

  • Reply
    Mikaela
    10/11/2016 at 09:59

    Hej Zeina
    Om man inte har gjutjärnsgryta/ lergryta, vad kan man använda istället?

    P. S
    Älskar dina recept, de har räddat mina vardagar!!♡

    • Reply
      Zeina
      25/11/2016 at 14:12

      Hej,

      Ursäkta för sent svar! Tack fina du 😀 Va glad jag blir, skoj att du gillar mina recept. Du kan täcka köttet ordentligt i folie. Lägg i ugnsform och täck med ugnsfolie. Lycka till. Kram

  • Reply
    Matsedel 7 - ZEINAS KITCHEN
    28/02/2017 at 12:19

    […] Veckans godaste middag Pulled beef– Jag brukar låta allting tillagas långsamt över natten, på morgonen doftar det ljuvligt i […]

  • Reply
    Matsedel 25 - ZEINAS KITCHEN
    01/10/2017 at 15:53

    […] Veckans godaste middag Pulled beef med coleslaw. Vegetarisk alternativ- Friterad blomkål med […]

  • Reply
    Anette
    10/11/2018 at 13:18

    Jisses vad god denna var! Satte in grytan i ugnen innan jag stack till jobb och det luktade ljuvligt så fort jag öppnade dörren när jag kom hem. Hela familjen var rörande överens om att den slog pulled pork med hästlängder! Tack!

  • Leave a Reply