Bönor/ Bulgur/ Libanon/ Palestina/ Syrien/ Veganskt/ Vegetariskt

Mujadara med bulgur

Mujadara är en favorit i Mellanöstern som kan tillagas på olika sätt. Denna variant är med grovkornig bulgur. Lättlagat, mättande och supergott! Du kan servera mujadara som tillbehör vid maten eller som en hel rätt. Den syrliga vitkålssalladen som jag har länkat till nedan passar perfekt med mujadara.

6 portioner
3 dl gröna eller bruna linser (jag har använt bruna)
3 dl grovkornig bulgur (gärna mörk)
1 tsk spiskummin
1 msk grönsaksfond eller grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
3 st gula lökar
Olja till stekning
Ca 8 dl vatten
Serveringsförslag:
Libanesisk vitkålssallad

Recept på mujadara med ris hittar du HÄR! och med gula linser HÄR!

Gör såhär:
Lägg linserna i en gryta. Tillsätt buljong/fond, salt och 8 dl kokhett vatten. Låt koka under lock i 20 min. Tillsätt sedan bulgurn, spiskummin och låt sjuda under lock i ca 15 min, tills bulgurn mjuknar. Tillsätt eventuellt mer vätska om det känns för torrt i grytan.

Skär lök i strimlor. Hetta upp olja och stek löken tills den blir karamelliserad. Lägg upp bulgurn på ett fat, toppa med karamelliserad lök och servera!

  

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Birgit
    08/01/2020 at 18:07

    Det här måste jag prova!
    Tack för tipset!

  • Leave a Reply