Saftiga bananmuffins med havre och grahamsmjöl. Goda att servera till fikat eller som frukost. Detta är en riktigt gammal favorit på bloggen med flera år på nacken, jag har bara uppdaterat receptet med nya bilder.
12 st bananmuffins
3 st mogna bananer (de ska vara jättemjuka och riktigt mogna)
1 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl (kan bytas ut mot vanlig mjöl)
2 ägg
3/4 dl olja (välj valfri sort, jag tog rapsolja)
3 msk honung (kan ersättas med sirap)
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
1 krm salt
Garnering, välj fritt:
Hackad choklad, granola/musli, nötter, frön, bär
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°, över och undervärme. Klä en muffinsplåt med muffinspapper.
Skala och mosa bananerna noga med en gaffel. I en separat bunke blandar du ihop olja, honung och ägg i en bunke. Vispa med en elvisp eller handvisp tills det blir ordentligt blandat. Häll sedan i banan, kanel, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa lite till. Vänd slutligen i mjölk, grahamsmjöl och havregryn.
Fördela smeten jämnt i muffinsformarna, strö på önskad garnering och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-17 min. Baka inte muffinsen längre än nödvändigt. Ta ut och låt svalna. Servera direkt eller förvara väl övertäckta i kylen. Muffinsen håller sig fint i kylen i 3-4 dagar.
Hej! Det står nt när man ska hälla i mjölken. Bara så du vet! Tack för bra recept
Hej!
Tack för ännu ett underbart recept! Jag undrar om man kan byta ut grahamsmjölet mot mandelmjöl och om det isåfall är samma mängd?
Tack för en inspirerande blogg!
Vänligen
Hej,
Tack snälla 🙂 Det bör nog funka bra, har inte testat själv så jag är osäker på måtten. Testa dig fram, smeten ska varken vara för lös eller fast. Lycka till /Zeina
Hej Zeina, kan man byta ut grahamsmjölet mot 3 dl havremjöl ? 🙂
Absolut 😀
Absout 😀
Dessa är riktigt mumsiga och går hem hos mina annars väldigt kräsna barn. Vi gjorde det enkelt och hällde alla ingredienser i en skål och mixade med stavmixer, det blev bra det också 🙂 toppade med hackad mörk choklad.
Tack för toppenrecept
Dessa blev mycket poppis hos tvååringen hemma så det blir nog att göra om dem! Det blev lite funky konsistens för min smak så tänker nog prova med lite mindre mjöl eller kortare tid nästa gång och se om det hjälper.