Pannacotta är en favorit dessert som du snabbt och enkelt slänger ihop. Smaken är fräsch och konsistensen är härligt krämig.Denna är dessutom extra god och helt fri från gelatin.
RECEPT PÅ CHOKLADPANNACOTTA HITTAR DU HÄR!
Lättlagad vaniljpannacotta med hallon , 5 portioner
5 dl grädde
1 dl gelésocker multi
1 msk vaniljsocker
Lägg allting i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt puttra långsamt i ca 2 min under omrörning. Lägg upp i 5 glas och låt svalna.
Hallongelé
3 dl djupfrysta hallon
3 msk gelésocker multi
Lägg hallon i en liten kastrull, tina upp och låt koka på svag värme i 1 min. Mixa hallonen släta med en stavmixer och sila sedan genom en fintrådig sil för att få bort alla kärnor. Lägg tillbaka hallonsåsen i kastrullen, tillsätt sockret och koka upp under omrörning. Rör om hela tiden tills sockret löser sig, tar ca 1 min. Lägg gelén på pannacottan.
Låt stelna i kylen minst 1 timme, gärna 3 timmar för att få perfekt konsistens. Servera gärna med bär.
Tack så mycket för att du delat med dig av detta recept!
Hej Zeina! 🙂 tror du att man kan använda denna hallontoppingen på en bakad cheesecake ? 🙂
Hej‚
Ja det bör funka 😀 lycka till /Zeina
Hej Zeina!
Hur länge låter man grädden koka? Ska den sedan puttra 2 extra minuter? Tack för goda recept Med vänlig hälsning, iman
Hej 🙂
Ja precis ungefär 2 min är bra
Grädde, är det vispgrädde då?
Alldeles rätt 😀
Ta mindre än 1 dl gelesocker till 5 dl grädde, den blir för hård, panacotta skall dallra för att vara riktigt bra.
Tack vare din onödiga kommentar så blev den helt rinnig man kunde inte ens hälla hallongelen över.
Hej undrar om man kan använda vegegel istället för gelesocker?
Hej,
Jag har tyvärr inte testat vegegel, är osäker på hur den blir då.
Jag älskar pannacotta
Kan man använda vegansk grädde tror du?
Wow det här måste jag testa. Jag älskar pannacotta. Det känns fräschare med alternativ till gelatin.
Bästa pannacotta jag gjort tack för receptet
Hej kan man byta ut gelesocker mot nått annat ?
Kan man göra pannacotta dagen innan och ha i kylen?
Jag testar att göra detta nu! 🙂
Hej Zeina. Tack för en toppen bra gelatinfree pannacotta. Jag undrar om när pannacotta är kokt, kan man hälla direkt i glas?? Är rädd att glas spricker. Har du några trix. Tack