Läcker och lättlagad pastarätt med pesto, kyckling och cocktailtomater. Du lagar allting i en och samma stekpanna. Riktigt smarrigt!
4-6 portioner
400 pasta (gärna penne eller spaghetti)
3 st kycklingfiléer
200 g pesto
200 g cocktailtomater
1 gul lök
3 dl grädde (valfri fetthalt, jag använder vispgrädde)
Olja till stekning
Salt & peppar
Garnering:
Parmesanost
Färsk basilika
Gör såhär:
Hacka lök och kyckling i tärningar. Hetta upp olja och stek löken. Vänd i kycklingen och stek tills den får färg. Blanda i grädde och pesto, rör om. Krydda med salt och peppar. Låt såsen koka i ca 15 min. Dela tomaterna i halvor och vänd ner i såsen. Låt dem få koka med i 2-3 min.
Koka pastan al dente (med tuggmotstånd), sila av. Vänd ner i såsen och servera direkt! Toppa med riven parmesan och basilika vid servering. Bon appetit!
Tack Zeina, för alla goda recept! Uppskattar dem verkligen!!!
Tack.Snabbt och enkelt. Uppskattat av alla i familjen. Nytt recept att göra fler gånger.
Jätte gott,och lätt att laga
Tusen tack Zeina gör allt du gör. Du är så duktig
Grymt recept men tycker mängden pesto är överdriven. Räcker gott med en halv burk enligt mig.
Det är bara för att du är snål
HahahahahH
En favorit hemma. ❤
Jag undrar vilken stekpanna har du?
Följer bara zeinas recept och har aldrig blivit missnöjd! ÄLSKAR!!
Perfekt mat för hela familjen, så gott!!
Tack för alla fantastiska recept
Fantastiskt recept som vi har gjort flera gånger.
Men varje gång blir jag funderade på det där med 3 fileer. 3 stycken kan ju vara allt mellan 100g och 200g styck. Har alltid höftat men en måttangivelse i gram är enklare.
Utöver det så, grymt gott som alla älskar i familjen!