Vaniljkaka med blåbär

Saftig, mjuk och ljuvlig vaniljkaka med blåbär. Åh den är så god, sådär lagom mastig, lite kladdig och enkel att baka. Detta recept är en favorit på bloggen, det är exakt samma recept som vaniljkakan HÄR! Jag har bara bytt ut mandelflarnen mot blåbär. Det blev en fullträff. Kakan blir bara godare om man bakar den dagen innan servering och klarar sig fint i kylen i 4-5 dagar.

Ca 12-14 bitar vaniljkaka
Vaniljkräm:
6 msk snabbvispad marsanpulver
4 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
Smet:
250 g rumstemprerad smör
4 dl socker
4 ägg
2 ½ tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Garnering:
150 g färska blåbär
TIPS! Du kan kan byta ut blåbären mot andra bär, som tex hallon. Jag rekommenderar färska bär, om du vill använda frysta låter du dem tina upp och rinna av ordentligt innan du toppar dem på kakan.

RECEPT PÅ VANILJKAKA MED MANDEL HITTAR DU HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Blanda mjölk, vaniljpulver och vaniljsocker tills du får en kräm. Ställ åt sidan. Rör smöret och socker med en elvisp tills det blir luftigt. Vispa i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och sikta ner det i äggblandningen. Häll i vaniljsåsen och blanda försiktigt. Se till att allt blandas ordentligt, rör allting med en slickepott eller slev.

Häll ut smeten i en stor och smord form, ca 20×30 cm. En springform är för liten, jag har använt en stor pajform på 29 cm. Strö på blåbären och grädda mitt i ugnen i ca 35-40 min. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen. Servera kakan kall. Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering, den blir desto godare dagen efter den har bakats.  

Join the Conversation

  1. malin says:

    den såg väldigt god ut! det måste jag testa i kväll ( bara älskar alla dina recept

  2. Jag skulle vilja se hur du experimenterar med kaffe, om du gillar det såklart! Jag har sous vidat kaffesmör, som penslas på en biff. Jag har gjort såser rödvinsreduktion med bra kvalité på kaffe. Soufflé… Well you name it 🙂 Jag hjälper gärna till 😀

    Mamma brukar göra kaffe på arabiskt vis och jag gör ibland saker med den, typ kaffesirap på glass med mera, du som är så duktig kan säkert ha fler idéer än mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2023. All rights reserved.
Close