Kycklingfilé i parmesan & vitlökssås

Lättlagad och smarrig kycklinggryta med mycket vitlök och parmesan. Grytan blir ännu godare om du serverar den med stekt ris med massa svamp i. Nedan ser du i ett klipp huta jag lagar rätten. Enjoy!

4 portioner
4 st kycklingbröstfiléer
6-8 st vitllöksklyftor
2 st schalottenlök eller 1 gul lök
3 dl grädde
Ca 2 dl riven parmesan
1 kruka färsk basilika (kan ersättas med en annan ört)
2,5 tsk paprikapulver
Salt & svartpeppar
Olja till stekning (raps eller olivolja)
Serveringsförslag:
Stekt ris med svamp- recept HÄR!

Gör såhär:
Hacka vitlök fint, hacka lök i tärningar. Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver, salt och peppar runt om.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme ca 4-5 min på varje sida. Kycklingen ska inte bli genomstekt utan bara få en fin stekyta. Lägg åt sidan och i samma stekpanna som du stekte kycklingen i tillsätter du lite mer olja och steker lök och vitlök på medelhög värme under omrörning i ca 3-4 min. Vitlöken ska mjukna och få en fin stekyta utan att den bränns vid.

Tillsätt grädde och blanda. Vänd i kycklingen och låt grytan puttra under lock på medelhög värme i ca 15 min. Toppa med parmesanost, basilika, smaka av med salt, peppar, rör runt och dra bort från värmen. Servera med önskat tillbehör och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close