Kycklingfilé i parmesan & vitlökssås

Lättlagad och smarrig kycklinggryta med mycket vitlök och parmesan. Grytan blir ännu godare om du serverar den med stekt ris med massa svamp i. Nedan ser du i ett klipp huta jag lagar rätten. Enjoy!

4 portioner
4 st kycklingbröstfiléer
6-8 st vitllöksklyftor
2 st schalottenlök eller 1 gul lök
3 dl grädde
Ca 2 dl riven parmesan
1 kruka färsk basilika (kan ersättas med en annan ört)
2,5 tsk paprikapulver
Salt & svartpeppar
Olja till stekning (raps eller olivolja)
Serveringsförslag:
Stekt ris med svamp- recept HÄR!

Gör såhär:
Hacka vitlök fint, hacka lök i tärningar. Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver, salt och peppar runt om.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme ca 4-5 min på varje sida. Kycklingen ska inte bli genomstekt utan bara få en fin stekyta. Lägg åt sidan och i samma stekpanna som du stekte kycklingen i tillsätter du lite mer olja och steker lök och vitlök på medelhög värme under omrörning i ca 3-4 min. Vitlöken ska mjukna och få en fin stekyta utan att den bränns vid.

Tillsätt grädde och blanda. Vänd i kycklingen och låt grytan puttra under lock på medelhög värme i ca 15 min. Toppa med parmesanost, basilika, smaka av med salt, peppar, rör runt och dra bort från värmen. Servera med önskat tillbehör och njut!

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close